20 . 06 . 23

Het beste raamprofiel bij renovatie? Kijk voorbij de vooroordelen

beste raamprofiel bij renovatie

Dé vraag die vele verbouwers zich stellen in hun zoektocht naar nieuwe ramen: wordt het pvc, aluminium of hout? Wat het beste raamprofiel voor jouw renovatie is, hangt af van wat jij net zoekt. Primeren de isolerende eigenschappen, de looks of vooral de prijs? Wat jouw keuze ook wordt: start met een open mind, want moderne raamprofielen hebben alles in huis om je positief te verrassen.

Pvc: niet meer te vergelijken met vroeger

Pvc is het grootste slachtoffer van onterechte vooroordelen die vandaag nog altijd de ronde doen. Zo zou pvc verkleuren onder invloed van zonlicht en niet meer zijn dan veredeld plastic.

Anno 2023 hoef je je hier als verbouwer écht geen zorgen meer over te maken. De Schüco pvc profielen waar wij mee werken, blinken zowel uit in kwaliteit als in keuzevrijheid op vlak van afwerking. Bovendien staan pvc ramen bekend om hun zeer sterke isolerende eigenschappen en zijn ze superonderhoudsvriendelijk.

Wist je trouwens dat je ook perfect een steellook of houtlook kunt nabootsen met de nieuwste generaties van pvc profielen, zonder dat je het verschil opmerkt? Kom zeker eens een kijkje nemen in een van onze toonzalen om het met je eigen ogen te zien. We dagen je uit, de buren van deze bouwers slaagden er alleszins niet in 😉

Aluminium: betere bescherming dan ooit

De meeste mensen vallen voor aluminium raamprofielen omwille van hun hoogwaardige uitstraling. In vergelijking met pvc scoort aluminium iets minder goed op vlak van isolatie. Grote pluspunten van de Reynaers Aluminium-profielen binnen ons gamma zijn dan weer de brede keuze in afwerking, hun duurzaamheid en de sterk verbeterde krasgevoeligheid.

Het grote vooroordeel hier? Dat het alleen maar strak en modern kan met aluminium. Ook hier is niets minder waar. Zo kun je met de SlimLine 38-reeks van Reynaers Aluminium verschillende kanten uit: van superslanke profielen tot meer uitgesproken klassieke vormen. Zodat je de stijl van je te renoveren woning alle eer aandoet.

Lees ook: Deze verbouwers combineerden pvc én aluminium in hun gerenoveerde woning

beste raamprofiel bij renovatie

Door de veelheid aan houtsoorten en afwerkingsmogelijkheden kun je met houten raamprofielen de geschiedenis helemaal doen herleven alsof er helemaal niets gebeurd is. Zoals bij de renovatie van dit voormalig stationsgebouw in Kermt.

Hout: doe het verleden herleven

Hout staat voor leven, voor een natuurlijke look en voor authenticiteit. Houten raamprofielen bevinden zich qua isolatiewaarde tussen aluminium en pvc in, maar vergen dan weer meer onderhoud.

Dé grote win voor verbouwers zit ‘m in de look. Ben je net verliefd geworden op je woning omwille van de geweldige houten ramen? Door de veelheid aan houtsoorten en afwerkingsmogelijkheden kun je de geschiedenis helemaal doen herleven alsof er helemaal niets gebeurd is. Zoals bij de renovatie van dit voormalig stationsgebouw in Kermt.

De beste raamprofielen voor renovaties vind je bij het Ramenhuis

Hebben we je extra keuzestress bezorgd? Alvast onze excuses, maar nu willen we er zeker alles aan doen om je op weg naar de ideale keuze te zetten. De adviseurs in onze toonzalen in Hasselt, Leuven en Olen beantwoorden met plezier al jouw vragen. Nu al vragen voor ons? Contacteer ons hier!

renovatiegids ramen en deuren

Wil je meer weten over
bouwen en renoveren?

Lees alle tips en weetjes in onze whitepaper