6 . 04 . 22

Pvc ramen in houtlook: totale klasse, zonder het onderhoud

pvc ramen in houtlook

Val je in zwijm bij het zien van een stijlvolle houten voordeur of raamlijst, maar ben je allerminst een fan van regelmatige onderhoudsbeurten? Met pvc ramen of deuren in houtlook hou je alleen de pluspunten van beide materialen over. Wedden dat je het verschil niet ziet? 😉

Hout vs. pvc

De meeste mensen kiezen voor houten ramen en/of deuren omwille van de warme, natuurlijke uitstraling van het materiaal. Bijkomend pluspunt is de grote keuze in afwerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld op vlak van sierlijsten en groeven (rainures). Grootste struikelblokken zijn meestal de hogere prijs en de nood aan regelmatig onderhoud.

Lees ook: Houten ramen onderhouden: moet dit nu elk jaar of niet?

Pvc daarentegen is de koning der onderhoudsarme raamprofielen. Twee keer per jaar met lauw water en een beetje ontvetter over je profielen gaan, volstaat om ze mooi glanzend te houden.

Tel daar de andere grote voordelen van pvc bij – zoals de hoge isolatiewaarde en het sterke prijskaartje – en je hebt een te duchten concurrent voor je gegeerde houten raamprofielen.

Wat als je niet hoefde te kiezen?

Pvc ramen en deuren van Schüco beschikken over hoogwaardige folies in 7 verschillende types afwerkingen, waaronder 4 verschillende houtnerfstructuren. Deze pvc ramen in houtnerfstructuur zijn tegenwoordig van zo’n kwaliteit dat de visuele verschillen tussen beide materialen nog amper zichtbaar zijn.

Bovendien kan je bij pvc ramen in houtlook ook probleemloos voor die extra landelijke accenten gaan. Bijvoorbeeld door te kiezen voor bovenlichten of kruishouten.

Houtnerfstructuur of houtimitatie?

Mag de houtlook van je pvc ramen nog meer uitgesproken zijn? Naast een folie met houtnerfstructuur kan je ook kiezen voor pvc ramen in houtimitatie. Hier voeren de houteffecten – denk aan jaarringen of die typische donkere vlekken in het hout – heel uitdrukkelijk de toon.

Pvc ramen in houtlook: kom ze in onze toonzaal bekijken!

Pvc ramen of deuren in houtlook kan je onmogelijk vanop afstand vergelijken. Kom zelf hun kwaliteit van dichtbij ervaren in een van onze showrooms en stel gerust al jouw vragen aan onze medewerkers. Nu al een vraag voor ons? Neem meteen contact met ons op!