14 . 12 . 21

Ook collega Davy kocht zijn ramen en deuren bij het Ramenhuis: waar zijn keuze op viel?

Onder onze vele tevreden klanten vind je ook een aantal van onze eigen medewerkers terug. Eén hen is onze vertegenwoordiger Davy. Vanuit ons kantoor in Hasselt staat hij iedere dag (ver)bouwers bij met advies over ramen en deuren. Toen hij zelf de keuze moest maken voor zijn eigen verbouwing, was zijn keuze snel gemaakt. 

Mix van pvc en aluminium

Acht jaar geleden begonnen Davy en zijn vrouw aan grote verbouwingswerken in huis. “We kochten een halfopen woning uit de jaren 60 rechtstreeks over van de eerste bewoners. Het heeft bijna zes jaar geduurd voordat de renovatie achter de rug was. Er was dan ook veel werk aan: alles openbreken, nieuwe elektriciteit, vloerverwarming en natuurlijk ook nieuwe ramen en deuren.”

“Voor de start van de verbouwingen kwam er vrij weinig licht binnen in huis. Zeker in het leefgedeelte beneden. Achteraan de woning was er zelfs een garage aangebouwd. Het eerste wat we deden, was die ombouwen tot een lichtrijke keuken.”

“Tijden deze eerste fase van de verbouwingen vervingen we al een aantal ramen in huis door aluminium ramen van Reynaers Aluminium. Zeker het schuifraam in het leefgedeelte achteraan in onze woning wilden we in aluminium hebben. Enerzijds omdat het profiel toch een slankere uitstraling heeft, maar ook omdat we zo de overstap naar de tuin toe helemaal konden wegwerken in de vloer.”

“Schüco Plana is zelfs een topper onder onze monteurs”

“In een volgende fase pakten we de overige ramen én onze voordeur aan. Dit keer kozen we voor pvc. Lang moesten we niet nadenken: voor de ramen viel onze keuze op de Schüco Plana-reeks, voor de voordeur op de Schüco ADvanced-reeks.”

“De Plana-reeks scoort niet alleen heel sterk op vlak van prijs-kwaliteit, maar heeft ook een warme uitstraling en neigt qua looks zelfs sterk naar aluminium profielen. Maar ondanks hun slanke look zijn deze profielen enorm sterk. Onze monteurs kunnen het beamen, het komt zelden voor dat deze profielen bijgesteld moeten worden.”

“Voor ons speelden ook de goede akoestische eigenschappen van de Plana-ramen een grote rol. Er komt best veel verkeer voorbijgereden aan onze woning, waaronder zware lijnbussen. En ook naar veiligheid toe weet je dat je goed zit. Een garantie van 12 jaar in plaats van de standaard 2 jaar op hun beslag, dat zegt genoeg.”

“Pvc heeft oubollig imago van zich afgeschud”

Bij Davy en zijn vrouw stond de keuze van hun ramen en deuren al snel vast. Maar waar moet je op letten als je nog geen specifiek materiaal of bepaalde reeks van ramen op het oog hebt?

“Alles begint natuurlijk met de juiste informatie. Online vind je hier en daar nog verouderde informatie terug die vandaag helemaal achterhaald is. Zeker over pvc. Tientallen jaren geleden bestonden pvc ramen nog uit veredeld plastic, maar vandaag is dat echt wel een kwalitatief, duurzaam, stevig en ook esthetisch mooi materiaal. Mensen die bij ons in de toonzaal komen en de profielen aanraken, zijn dan ook meteen overtuigd.”

“En naast de juiste informatie is het ook belangrijk om het totaalplaatje van de woning mee te nemen in het verhaal. Zo kan je met aluminium net dat ietsje hoger en breder gaan met je ramen en ook in combinatie met aluminium gevelbekleding is dit meestal de logische keuze. Maar op andere vlakken is pvc dan weer een sterkere keuze. Wij zijn daar altijd heel eerlijk in.”

 

3 tips van Davy

Tot slot nog een aantal belangrijke tips voor zij die nog volop op zoek zijn naar inspiratie.

1. Kom met een open mind naar onze toonzaal toe

“Ramen en deuren van andere woningen gaan bekijken, het kan een vertekend beeld geven. Twee huizen met dezelfde ramen kunnen namelijk een heel verschillende indruk nalaten. Daarom vragen we dat mensen vertrouwen op onze expertise als basis voor het maken van de juiste keuze. Wij vertrekken steeds vanuit hun eigen woning.”

2. Neem voldoende foto’s van deuren

“Anders is het met (voor)deuren. Elke deur heeft quasi dezelfde opbouw en bovendien zijn veel mensen op zoek naar een unieke voordeur. Dus daar is het voor ons belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat zij net mooi vinden. Met andere woorden: breng zeker genoeg foto’s mee.”

3. Materialen mengen kan, maar…

Aluminium, pvc én hout in één woning: het kan, maar onder bepaalde voorwaarden. “Een deur mag je sowieso apart zien van de rest. Als dat hout is, geen enkel probleem. Idem voor je schuifraam of andere grotere eyecatchers in huis. Geeft aluminium je daar een beter gevoel – zoals bij ons – ga voor aluminium, ook al kies je in de rest van de woning bijvoorbeeld voor pvc ramen.”

Bij het Ramenhuis vallen alle puzzelstukjes op hun plaats

Je ramen kiezen met volle overtuiging en zonder spijt achteraf? Dat begint bij een ramenpartner die eerlijk advies – zoals dat van onze collega Davy – koppelt aan kwalitatief sterke materialen, 100% Belgische assemblage én een eigen team op de werf. Bij het Ramenhuis mag je met andere woorden op beide oren slapen.

Wil je graag onze ramen en deuren van dichtbij komen bekijken en uitproberen? Er is ongetwijfeld een toonzaal in jouw buurt. Spring gerust bij ons binnen in Hasselt, Leuven of Olen of stel jouw vraag via ons contactformulier.