19 . 04 . 21

Schüco LivIng: de Champions League onder de pvc ramen

schüco living

Ramen uit materialen waar de beste wagens, vliegtuigen en zelfs ziekenhuizen mee uitgerust worden? De Schüco Living-reeks speelt in de hoogste klasse van de pvc ramen en heeft niet alleen sterke troeven op vlak van looks. Beveiliging, comfort, akoestiek… 5 redenen waarom we deze ramen met volle overtuiging aanraden aan onze klanten.

1. Van superstrak tot retro steellook

70 kleuren in telkens 7 verschillende afwerkingen. Dankzij de nooit loslatende folies van Schüco, geef je jouw raamprofielen elke gewenste look, van mat tot glanzend en van hamerslag tot houtnerf. Of ga je voor in de massa gekleurde profielen of een exclusieve afwerking in glanzend metallic?

Bovendien heb je de keuze uit vier verschillende profieltypes:

  • Classic: ontworpen naar het klassieke houten raam, past bij elk type woning
  • Rondo: klassiekere look dankzij zijn sterk afgeronde vormen
  • Rustic: retro- of steellook, ideaal voor landelijkere woningtypes
  • Plana: strak, vlak en minimalistisch: de gedroomde keuze voor moderne woningen

Daarnaast kan je ook perfect ronde, driehoekige of andere atypische raamvormen realiseren met deze Schüco Living-reeks. Al dan niet voorzien van kruishouten of andere stijlelementen.

schuco living

2. Maak inbrekers radeloos

Niet alleen het moderne sluitwerk en het stalen beslag dragen bij tot de sterke beveiliging van de Schüco Living-ramen. De raamprofielen zijn ook zo ontworpen dat ze dieper ingebouwd worden dan vele andere raamtypes. Voor inbrekers wordt het zo wel heel moeilijk om je ramen nog te forceren.

3. Streepje voor qua isolatie

Hoewel er pvc profielen bestaan met 4 of 5 kamers, raden we aan om telkens voor 7 kamers te kiezen. Wat dat precies betekent en waarom, lees je hier. Schüco Living-ramen beschikken over dit zevenkamersysteem. Om je een beter idee te geven: dit zijn ramen die in passiefwoningen perfect hun plaats zouden hebben.

4. Dichtingen die ook na 7 jaar nog renderen

Een raam is maar zo sterk als de kwaliteit van zijn afzonderlijke delen. Eén van de delen die je nooit ziet, maar wel cruciaal is voor een gezellig klimaat binnen, zijn je raamdichtingen.

Schüco Living gebruikt hiervoor hoogwaardige EPDM-dichtingen. Waar andere materialen na zeven jaar de helft van hun elasticiteit verliezen en zo koude, tocht, vocht en lawaai binnen beginnen te laten, blijven de Living-dichtingen hun diensten bewijzen tijdens de hele levensduur van de ramen, tot dertig jaar en langer.

5. Stilte graag

Een drukke steenweg in de buurt, een lokale voetbalclub in -de buurt of een buurman die graag met drones bezig is? Schüco Living-ramen blinken tot slot ook uit in akoestische isolatie. Met een geluidwering van maximaal 47 dB hoef je je nooit druk te maken over storende omgevingsgeluiden.

Ontdek Schüco Living bij Het Ramenhuis

Ramen koop je niet op papier. Je moet ze zien, horen, ermee schuiven, open en weer dicht doen. Met toonzalen in Leuven, Hasselt en Olen kunnen we je uitgebreid laten kennismaken met ons ruime aanbod in ramen en deuren. Kom dus zeker eens bij ons langs. Nog vragen voor ons? Bezorg ze via ons contactformulier.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing