2 . 10 . 22

Pvc in houtlook: “Zelfs de overburen zagen het verschil niet”

Nathalie en haar man Mark bouwden een landelijke woning in het Vlaams-Brabantse Haacht. Hun besluit stond al heel snel vast: Schüco zou – na de verbouwingen in hun vorige woning – opnieuw hun eerste keuze worden. Met het Ramenhuis als plaatser van dienst. Een samenwerking waarbij perfectionisme de rode draad vormde!

Schüco LivIng

Na een eerder renovatieproject besloten Nathalie en Mark om samen te bouwen. “In onze vorige woning hadden we Schüco-ramen en -deuren geplaatst en daar waren we ook al enorm tevreden van.”

“Voor ons bouwproject kozen we uiteindelijk voor de Schüco LivIng 82-reeks in de Rustic-afwerking. De klassiek-moderne stijl paste voor ons perfect bij de meer landelijke uitstraling van onze woning.”

Op de koffie in referentiewoning

“Wat voor ons de doorslag gaf om voor het Ramenhuis te kiezen, was dat ze oprecht met ons meedachten. Zelf zijn we heel perfectionistisch van aard en al snel bleek dat dit voor hun medewerkers ook gold.”

“De adviseur van de toonzaal in Wilsele bezorgde ons bovendien met plezier een vijftal adressen van referentiewoningen in de buurt. We hebben ze allemaal bezocht en zijn zelfs met één gezin aan tafel beland voor een kop koffie (lacht).”

renovatiegids ramen en deuren

Wil je meer weten over
bouwen en renoveren?

Lees alle tips en weetjes in onze whitepaper

Schuurdeur in hout pvc

Bovenaan het verlanglijstje van het koppel: een schuurdeur in houtkleur, maar niét in hout. “We wilden een onderhoudsvrij materiaal dat niet verkleurt. Zeker aangezien de voordeur zich aan de slagregenkant bevindt. Hout was voor ons dus geen optie. Nog een reden waarom we voor het Ramenhuis kozen: zij dachten actief mee na over een geschikt alternatief.”

Dat alternatief bleek uiteindelijk in pvc te liggen. “Het was ook voor het Ramenhuis de eerste keer dat ze een dergelijke deur in pvc uitvoerden. Maar daar deinsden ze niet voor terug, integendeel. Daar waar concurrenten ons alsnog richting een houten oplossing duwden, gingen ze bij het Ramenhuis voor de uitdaging.”

“Van het resultaat kunnen we alleen maar in de wolken zijn. Perfect geplaatst en het lijkt net een echte houten deur. Zelfs onze overburen, waarvan een schrijnwerker, merkten het verschil niet op.”

Perfect symmetrisch

De pvc ramen en buitendeuren in de rest van de woning zijn – net als de voordeur – afgewerkt met een hoogwaardige folie in houtnerfstructuur.

“Mijn man is naast perfectionistisch ook heel symmetrisch ingesteld (lacht). De ramen die open kunnen, staan perfect symmetrisch boven en onder elkaar. Buiten kozen we voor basaltgrijze profielen in houtnerfstructuur, langs de binnenzijde voor een gladde beige afwerking.”

“Naast die afwerking zijn we ook heel tevreden over het geluid, of beter het gebrek eraan. We wonen op zo’n tien meter van een steenweg, maar toch horen we niets van het voorbijkomend verkeer. De adviseur van het Ramenhuis vertelde ons dat dubbele beglazing zowel thermisch als akoestisch zouden volstaan en dat een duurdere triple beglazing niet nodig zou zijn. Mooi meegenomen voor ons budget.”

“Frappant”

Tot slot hebben Nathalie en Mark nog een mooi woordje tegoed voor onze plaatsers. “We waren blij om te zien dat ook zij even perfectionistisch waren ingesteld waren als ons (lacht).”

“Zo had een van hen gezien dat er een klein stofje tussen de glasbladen van een raam zat. Hij had het meteen aan ons gemeld en beloofd om het glas in kwestie zo snel mogelijk te komen vervangen. We zouden het zelf nooit gemerkt hebben! Idem voor het slot van de kelderdeur dat volgens hem iets te stroef bewoog. Frappant eerlijk en transparant. Daarom zullen we er in de toekomst niet aan twijfelen om aan familie, vrienden en kennissen een goed woordje te doen voor het Ramenhuis.”

Op zoek naar een all-in ramenpartner?

Kom eens een keertje langs in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen en kom met je eigen ogen bekijken waar Nathalie en Mark het over hebben. Of ben je eerder een fan van aluminium of houten ramen? Wij hebben het allemaal in ons aanbod zitten, stuk voor stuk van Belgische makelij!

Heb je nog vragen voor ons? Neem contact met ons op en bekijk zeker even onze verschillende realisaties!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing