9 . 08 . 20

Reynaers profielen: dit zijn de 10 populairste afwerkingen

reynaers profielen

Als je deze blog hebt geopend, heb je wellicht al heel wat goede dingen gehoord over de aluminium raamprofielen van Reynaers. Gezien onze langdurige band met dit 100% Belgische merk – sowieso al een pluspunt voor jou als klant – kunnen we dit alleen maar bevestigen. Nog zo’n groot voordeel: de grote veelzijdigheid aan afwerkingen. In deze blog hopen we jouw dromen van aluminium ramen een stap dichter bij de realiteit te brengen.

Reynaers: profielen in meer dan 400 kleuren…

De aluminium profielen van Reynaers zijn beschikbaar in meer dan 400 hoogwaardige kleuren. Ondanks dat grote aanbod blijven de volgende tien kleurtinten veruit het meest populair onder onze klanten:

  • Wit/beige: RAL 9010 (zuiver wit), 9016 (verkeerswit)
  • Grijs: RAL 7016 (antracietgrijs), 7021 (zwartgrijs), 7022 (ombergrijs), 7039 (kwartsgrijs), 9006 (blank aluminium), 9007 (grijs aluminium)
  • Zwart: 7004 (signaalzwart), 7005 (gitzwart)

Maar daar stopt het aanbod niet. Verre van zelfs. Welke kleurtoon past het best bij jouw gevelafwerking, (voor)tuin…? Wij bieden je gericht advies dat jouw keuze meteen een stuk eenvoudiger maakt.

… en 4 afwerkingen met een eigen karakter

Reynaers gebruikt twee manieren om hun profieloppervlakken te kleuren en af te werken: poederlakken en anodiseren. We willen je in deze blog zeker niet overladen met technische details, dus onthoud vooral het volgende:

  • Poederlakken: legt een stevige beschermlaag op het aluminium. De beschikbare afwerkingen zijn mat, glanzend en een licht korrelig structuureffect. Een voor een beschikbaar in de +400 RAL-kleuren hierboven.
  • Anodiseren: een nog sterkere beschermlaag, maar de oorspronkelijke structuur van het aluminium blijft zichtbaar. Afhankelijk van de lichtinval verkrijg je een ander effect. Beperkt qua kleuren: aluminiumkleur, zwart, champagne en brons.
reynaers profielen

Bij Het Ramenhuis bieden we je 10 jaar garantie bieden op de kleurhechting, -echtheid en -vastheid van je Reynaers profielen. Ongeacht de gekozen afwerking.

Kleur ook je scharnieren mee

Voor wie verliefd is op de details, biedt het Reynaers-assortiment tal van extra afwerkingsmogelijkheden. Zo kan je probleemloos verschillende kleuren combineren voor de binnen- en buitenzijde van je profielen. Bovendien is het perfect mogelijk om je raam- en deurkrukken en je deurscharnieren mee in de gewenste kleur te laten lakken. Je raamscharnieren werken we standaard onzichtbaar weg.

Amper onderhoud nodig

De Reynaers profielen van de nieuwste generatie zijn extra bestand tegen krassen en zijn bovendien enorm onderhoudsvriendelijk. Dat geldt eens zo sterk voor de profielen in structuurlak. De microstructuur in hun afwerking is regen- en dus ook vuilafstotend.

Net dankzij die hoge kwaliteit kunnen we je bij Het Ramenhuis 10 jaar garantie bieden op de kleurhechting, -echtheid en -vastheid van je profielen. Ongeacht de gekozen afwerking.

Voel het verschil zelf… op papier

Wil je de verschillende afwerkingen van de Reynaers profielen eens zelf komen bekijken en aanraken? We nodigen je van harte uit in onze toonzalen in Hasselt of Leuven. Na afloop krijg je van ons sowieso nog een handige folder mee. Herbekijk de meest populaire afwerkingen thuis op je gemak en voél zelfs de verschillen tussen de verschillende structuren.

Ook voor meer (technische) details over de Reynaers profielen ben je steeds welkom. Of stuur ons een mailtje met jouw vragen. We nemen snel weer contact met je op!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing