Premies, hier word
je gelukkig van

Goed nieuws voor je bouwplannen! Hieronder vind je een overzicht van alle premies die vandaag de dag actueel zijn bij het vervangen en/of plaatsen van nieuwe ramen. Vragen of ook jouw project in aanmerking komt voor bepaalde subsidies? Aarzel niet om ons te contacteren.

VERLAAGD BTW TARIEF VAN 6%

Als je renovatiewerken aan je woning laat uitvoeren, kan dat aan het verlaagde btw tarief van 6 % btw (in plaats van 21 %). Deze fiscaal voordelige maatregel geldt voor renovatie van ramen en deuren aan een privéwoning. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je woning ouder dan 10 jaar moet zijn, hoofdzakelijk als privéwoning dient en dat de werken rechtstreeks aan de gebruiker (eigenaar of huurder) dienen gefactureerd te worden.

Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op verlaagd BTW tarief voor bouwen en verbouwen.

VLAAMSE RENOVATIEPREMIE

Vrijdag 30 oktober 2015 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe renovatiepremie definitief goed. De premie kan aangevraagd worden vanaf 1 december 2015. Er komt een overgangsmaatregel voor wie voor 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot of bestellingen voor materialen heeft geplaatst.

Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op de Vlaamse Renovatiepremie.

VLAAMSE VERBETERINGSPREMIE

Of je nu eigenaar of huurder bent, het kan zijn dat je woning op een gegeven moment niet meer aan de hedendaagse normen beantwoordt. Tijd voor een renovatie ? Ook hier draagt de Vlaamse overheid haar steentje bij met de Vlaamse verbeteringspremie. Deze premie is eveneens afhankelijk van een aantal voorwaarden.

Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op de Vlaamse Verbeteringspremie

PREMIE VAN DE NETBEHEERDER

Mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet komt de netbeheerder (Fluvius) ook tussen in de kosten. Zo kan je per m² glas geplaatst door een geregistreerd aannemer een vast bedrag terugkrijgen. Dit bedrag is afhankelijk van het type glas dat je laat plaatsen en geplafonneerd tot een bepaald maximum. Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden op FLUVIUS

GEMEENTELIJKE PREMIES

De meeste gemeenten hebben een eigen premiebeleid. Aangezien dit sterk afhankelijk is van het lokale bestuur is het raadzaam om vooraf de voorwaarden voor jouw specifiek project even na te kijken. Meer informatie en voorwaarden kan je terugvinden via de Premiezoeker

Mochten er na het doornemen van deze informatie toch nog vragen zijn, dan zijn onze adviseurs steeds bereid om deze samen met jou in te vullen. We maken hier graag tijd voor, met de glimlach!