13 . 03 . 23

Reynaers Aluminium: “Het Ramenhuis mag gerust boven ons in Google staan”

Bij het Ramenhuis zijn we officiële Reynaers Installer. Voor ons een garantie op een kwalitatieve samenwerking, voor jou als (ver)bouwer een zekerheid op aluminium ramen van de hoogste kwaliteit. Peter Ottevaere, salesmanager bij Reynaers Aluminium Belux, vertelt je precies waarom dat zo is. En hij deelt ineens de 5 meest gestelde klantvragen over en trends in aluminium raamprofielen op dit moment.

“Alles in huis voor gevarieerde glaspartijen”

Met de MasterLine-, SlimLine- en MasterPatio-systemen beschikt Reynaers Aluminium vandaag over een 360°-aanbod in ramen en deuren. “We hebben alles in huis om woningen te voorzien van ramen, deuren en schuiframen die visueel en technisch perfect op elkaar aansluiten.”

“Zowel binnen nieuwbouwprojecten als renovaties kun je met Reynaers alle kanten uit. Strakke, minimalistische profielen met een beperkte inbouwdiepte, bredere profielen voor wanneer de muren in een renovatie niet zo kaarsrecht blijken te zijn, een steellook raamprofiel in een industriële of landelijke variant, noem maar op.”

Vaste raamdelen winnen aan populariteit

Als salesmanager staat Peter Ottevaere vaak op de eerste rij op bouwbeurzen. De volgende 5 vragen en trends onder bouwers en renoveerders keren volgens hem almaar regelmatiger terug:

  1. Grote glaspartijen blijven populair, maar tegelijkertijd groeit ook de aandacht voor de isolatiegraad van de woning. Met welke ramen kom ik tegemoet aan de eisen voor een lage-energiewoning of passiefwoning is een vaak gestelde vraag.”
  2. “Ook minimalistische schuiframen zonder overstap naar buiten – de zogenaamde verzonken raamprofielen – scoren zeer goed, liefst met een slanke stijl tussen het vaste en opengaande deel van het raam.”
  3. “Tot voor kort wilden veel (ver)bouwers de raamopening tussen binnen en buiten zo groot mogelijk kunnen maken. Vandaag merken we meer en meer dat ze de opengaande vleugel van een schuifraam bewust kleiner willen houden. Voor hen primeert het zicht naar buiten op de nood om een groot deel van het raam te kunnen openen. Zeker wanneer er zwaardere raampartijen, bijvoorbeeld met triple beglazing, bij komen kijken.”
  4. Zwart en donkergrijs gepoederlakte profielen zijn nog altijd de topkleuren onder de aluminium raamprofielen van Reynaers, maar ook geanodiseerde kleuren vallen vaker in de smaak, met champagnekleur als favoriet.”
  5. Automatisatie van ramen in combinatie met domoticasystemen vindt stilaan ook zijn weg naar de markt, bijvoorbeeld ter ondersteuning van ventilatie of (nacht)koeling in huis.”

Met de digitale Reynaers-configurator ontdek je bovendien hoe hun verschillende ramen en deuren er in een huiselijke setting uitzien.

“Onze intense samenwerking is een kwaliteitsgarantie”

Hoe kijkt Peter Ottevaere naar de intussen jarenlange samenwerking tussen Reynaers Aluminium en het Ramenhuis? “Ons partnership zit momenteel in zijn achtste jaar als ik me niet vergis. Ik herinner me alleszins nog goed de eerste kennismaking met zaakvoerders Paul en Stefan. Twee mannen met duidelijke plannen.”

“In tegenstelling tot veel ramenfirma’s die vooral met het technische verhaal van hun ramen bezig waren in de verkoop, focusten zij zich toen al heel erg op hun klanten. Door hun producten in een warme, huiselijke setting te presenteren, ingebouwd met een mooi parketje errond, bijvoorbeeld. Niet zomaar uitgestald tussen twee pilaren. Ik zie dat de glimlach in hun logo trouwens nog altijd volop schittert, mooi om te zien.”

“Ze willen ook telkens opnieuw enorm ver gaan om die hoge kwaliteit op te leveren voor hun klanten. Dat is net een van de redenen waarom ze officiële Reynaers Installer zijn. Voor het Ramenhuis is dat een meerwaarde omdat hun medewerkers trainingen bij onze vakmensen kunnen volgen, bijvoorbeeld over thema’s zoals luchtdicht bouwen.”

“Dankzij die intense samenwerking waken we indirect mee over de kwaliteit die ze opleveren aan hun klanten. En als dat betekent dat het Ramenhuis boven ons vertoond wordt in Google, dan is dat maar zo. Dan hebben we ons werk goed gedaan (lacht).

Wat brengt de toekomst?

“De komende jaren zetten we bij Reynaers nog meer in op het duurzaamheidsverhaal. We hebben onze eigen Reynaers Act, waarin we duidelijke doelstellingen rond duurzaamheid in hebben opgenomen. Zoals nog meer gerecycleerd aluminium gebruiken voor ramen en deuren binnen nieuwe bouwprojecten. Het hergebruiken van materialen moet een almaar grotere betekenis krijgen binnen ons verhaal.”

Ontdek het volledige Reynaers Aluminium-gamma bij ons!

Zowel in onze toonzalen in Hasselt, Leuven als Olen kunnen we je het volledige aanbod in Reynaers aluminium ramen en deuren in al zijn glorie presenteren. Met de digitale Reynaers-configurator ontdek je bovendien hoe hun verschillende ramen en deuren er in een huiselijke setting uitzien.

Breng dus snel een bezoekje aan het Ramenhuis. We zetten je met de glimlach op weg naar de volgende stap in jouw bouw- of renovatieproject. Vragen? Stel ze meteen hier.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing