12 . 03 . 20

Dubbel of driedubbel glas? Wanneer is het de meerprijs waard?

dubbel of driedubbel glas

Het verschil in isolatieniveau tussen enkele of hoogrendementsbeglazing is enorm. Als je HR- met triplebeglazing vergelijkt, is de energiewinst al een pak kleiner. Maar de meerkost, die is wel aanzienlijk. Dubbel of driedubbel glas? Wij geven zoals altijd onze eerlijke kijk op de zaken.

Dubbel of driedubbel glas: miniem verschil in temperatuur

Je ramen vormen een buffer tegen de buitentemperaturen. Hoe dikker je beglazing, hoe groter die buffer. Alleen is het temperatuurverschil in huis tussen HR-glas en driedubbel glas amper merkbaar. Bij nultemperaturen buiten en 20°C binnen bedraagt dat verschil amper een dikke graad. Maar de meerprijs voor triple beglazing is wel vrij stevig.

Is triple beglazing de investering waard?

Wij bekijken samen wat de beste optie is voor jouw woning. Verschillende factoren spelen hierin mee. Zoals het algemene isolatieniveau van je woning, de hoeveelheid vierkante meters raam… en het gewenste energiepeil. Om op E20, E0 of zelfs energiepostief af te klokken, is driedubbele beglazing wellicht een must.

Ben je tevreden met de minimale energie-eisen en met de energiewinst die je hiermee boekt, dan herbekijk je best je investering. Ook hier staan we je graag in bij.

dubbel of driedubbel glas

Het temperatuurverschil in huis tussen HR-glas en driedubbel glas is amper merkbaar. Bij nultemperaturen buiten en 20°C binnen bedraagt het verschil amper een dikke graad.

Aandachtspunten bij driedubbel glas

De keuze voor dubbel of driedubbel glas is er niet enkel eentje van prijs of energiewinst. Zo heeft het plaatsen van driedubbele beglazing een aantal gevolgen voor je bouw- of renovatieproject.

  • Zijn je raamdorpels bestand tegen dergelijk gewicht? Een groot raam met triple en gelaagde beglazing weegt namelijk al snel 400 kg. Niet alleen door het extra glas, maar ook door de aangepaste, dikkere profielen.
  • Zijn je ramen visueel nog wat je ervan verwacht?
  • Zijn je scharnieren sterk genoeg zodat je ramen niet gaan afhangen na een tijdje? Stem dit goed af met je ramenleverancier.
  • Ook de plaatsing wordt door het extra gewicht intensiever en dus ook duurder: niet meer handmatig, wel met de kraan
  • Krijg je een schuifraam nog wel gemakkelijk open en dicht? Zal dat nog lukken voor je kinderen of voor jezelf op je oudere dag?
  • Is je woning voldoende geventileerd? Zo niet, kunnen er vochtproblemen optreden afhankelijk van de staat van de rest van de woning (muren, dak, vloer…)
  • Ben je fan van ingewerkte kruishouten? Dan is de combinatie met triple beglazing visueel niet de beste keuze.
Wij helpen je de juiste keuze maken

Dubbel of driedubbel glas. Welke keuze het ook wordt, jij kan op beide oren slapen, want bij Het Ramenhuis overlopen we samen alle voor- en nadelen. Zodat jij nog heel lang plezier beleeft aan je ramen.

Heb je nog vragen over onze ramen of service? Contacteer ons!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing