1 . 05 . 23

Prijs nieuwe ramen en deuren bij renovatie: 7 budgetbepalers

Je oude ramen en deuren vervangen, is altijd een sterke zet als je op zoek bent naar hoger comfort en een lagere energierekening. Maar je verbouwbudget is natuurlijk niet eindeloos. In deze blog ontdek je welke factoren de prijs van je nieuwe ramen en deuren het meest mee beïnvloeden.

1. Meer ramen, vaak hoger prijskaartje

Vele kleintjes maken één grote. Het plaatsen van 10 kleinere ramen zal in principe een grotere impact hebben op je verbouwbudget dan 2 grote ramen. Bij ieder apart raam komt namelijk telkens nieuw meet-, breek- en plaatsingswerk kijken.

Ben je toch absoluut fan van het kleinere en fijnere raamwerk? Hét grote voordeel aan verbouwen is dat je de werken gefaseerd kunt aanpakken. Zoals Wout en Dana uit Zonhoven bijvoorbeeld. Zij kozen ervoor om eerst hun leefruimte helemaal aan te pakken.

2. Veel glas = extra gewicht

Wil je jouw ramen die bestaan uit meerdere kleine vleugels vervangen door één groot glasvlak? Mogelijk moet je hiervoor een speciale kraan laten aanrukken. Met de bijhorende kosten van dien. Meer glas betekent namelijk meer gewicht.

3. De materiaalkeuze

Witte pvc ramen of aluminium ramen in steellook: twee superkwalitatieve oplossingen, maar ook twee uiteenlopende prijskaartjes. Wij bundelden de belangrijkste voordelen en aandachtspunten van pvc en aluminium profielen samen in deze blog.

Of ben je meer te vinden voor houten raamprofielen? Ook hiervoor ben je aan het juiste adres bij het Ramenhuis.

4. Type beglazing

Met hoogrendementsbeglazing doe je jouw energierekening al een heel groot plezier. Met drievoudige beglazing kun je hier nog een schepje bovenop doen. Al valt nog te bekijken in welke mate je deze bijkomende investering nog terugverdient in de toekomst.

Bovendien dient er na de renovatiewerken voldoende ventilatie aanwezig te blijven doorheen de woning. Zo niet, kan té goed isolerende beglazing leiden tot mogelijke vochtproblemen in huis.

prijs nieuwe ramen aluminium steellook

Witte pvc ramen of aluminium ramen in steellook (zoals op deze foto): twee superkwalitatieve oplossingen, maar ook twee uiteenlopende prijskaartjes.

5. De opbouw en afwerking van je voordeur

Een voordeur die voornamelijk uit glas bestaat, is in de meeste gevallen budgetvriendelijker dan een deur afgewerkt met een sierpaneel of vleugeloverdekkend paneel. Hoe complexer de opbouw van je voordeur, hoe hoger het prijskaartje zal oplopen. En ook hier spelen de keuze van het materiaal en het type afwerking een belangrijke rol.

6. Binnenafwerking

MDF, pvc, pleister… Voor de binnenafwerking van je nieuwe ramen heb je verschillende opties met elk hun eigen prijsklasse. Van advies over voorbereiding tot de effectieve werken: wij zorgen voor een binnenafwerking volgens de regels van de kunst.

7. Zonwerende beglazing vs zonwering

Bij het Ramenhuis werken we samen met straffe partners op vlak van zonwering, zelfs tot en met het automatiseren van je systeem. Wil je het totale prijskaartje van je raamrenovatie drukken? Denk dan zeker ook even naar over zonwerende beglazing. Per vierkante meter bespaar je gemiddeld heel wat euro’s uit.

Wij staan je bij met het nodige advies en voorbereidingswerk om je zonwerende beglazing zo optimaal mogelijk te doen renderen.

Prijs nieuwe ramen en deuren: wij brengen alle scenario’s in kaart

Veel ramen of weinig ramen, kleine of grote ramen, dubbele of drievoudige beglazing… Voor ieder scenario in jouw hoofd hebben we passend advies klaar. Samen gaan we op zoek naar oplossingen die helemaal tegemoetkomen aan jouw budgetmogelijkheden.

Maar beginnen doen we het liefst met een hartelijke kennismaking, met een koffie erbij, in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Zien we je binnenkort binnenwandelen? Tot dan!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing