3 . 09 . 22

Vleugeloverdekkend paneel: 4 pro’s tegenover de klassieke deur

vleugeloverdekkend paneel

Almaar vaker krijgen we de vraag van onze klanten of we ook buitendeuren met vleugeloverdekkend paneel plaatsen. Het antwoord is volmondig ‘ja’. Wat er zo anders aan is in vergelijking met de standaarddeur leggen we je snel en duidelijk uit in deze blog.

Wat is een vleugeloverdekkend paneel?

De naam zegt het eigenlijk zelf. Iedere deur bestaat uit drie grote onderdelen:

  • Het vaste kader (1)
  • De open- en dichtgaande vleugel (2)
  • De afwerking van de vleugel door middel van een paneel (3)

In het geval van een klassieke buitendeur wordt het afwerkingspaneel (3) rechtstreeks tegen het oppervlak van de vleugel (2) gemonteerd. Hierdoor zie je een duidelijke overgang in de afwerking. Het paneel zal ook iets dieper in je deurvlak liggen dan je deurkader (1).

Bij een vleugeloverdekkend deurpaneel verdwijnt deze visuele scheiding helemaal. Het paneel (3) wordt namelijk over de volledige oppervlakte van de vleugel verlijmd (2), op gelijke hoogte met je deurkader (1).

 

vleugeloverdekkend paneel

Wat zijn de voordelen van een vleugeloverdekkende deur?

Om meteen met de deur in huis te vallen: dit type van afwerking heeft een hoger prijskaartje dan de klassieke buitendeur. Dit komt omdat er meer materiaal nodig is om deze deuren te vervaardigen én er kruipt meer tijd en vakwerk in. Deze meerprijs komt wel met een paar onmiskenbare voordelen.

1. Strakker dan strak

Met een vleugeloverdekkend paneel creëer je een strakker en harmonieuzer geheel voor je buitendeuren. Met een minimum aan zichtbare kieren ligt de focus helemaal op de topafwerking van je deur.

2. Zowel mogelijk voor pvc als aluminium

Een vleugeloverdekkende voordeur is zowel mogelijk voor Schüco pvc ramen als voor Reynaers Aluminium ramen. De volgende klanten tonen je trots hoe dat er in de praktijk uitziet:

3. Hogere isolatiewaarde

Omdat het afwerkingspaneel niet rechtstreeks tegen de deurvleugel wordt bevestigd, komt er extra ruimte vrij om de deur te isoleren. Mooi meegenomen voor je energiefactuur.

4. Beter bestand tegen inbrekers

Minder zichtbare kieren en dichtingen betekent minder kansen voor inbrekers om je buitendeuren te forceren. Bovendien is je deurpaneel dikker in vergelijking met de klassieke voordeur.

Kom deze vleugeloverdekkende panelen van dichtbij bekijken!

We hopen dat we je al een beter zicht hebben doen krijgen op hoe deze panelen werken en waarom ze interessant zouden kunnen zijn voor jouw toekomstig (ver)bouwproject.

Wij nodigen je graag uit voor een bezoekje aan een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Spring binnen en we tonen je met plezier alles van deze opkomende deurtrend!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing