2 . 01 . 23

Besparen op energie: waarom eerst ramen en deuren aanpakken?

besparen op energie in huis begint met je ramen en deuren

Er zijn tal van manieren om te besparen op energie in huis. Hoe meer budget je hebt om je volledige woning energiezuiniger te maken, hoe beter natuurlijk. Maar helaas is het niet altijd mogelijk om all the way te gaan. Waarom pak je best je ramen en deuren eerst aan?

1. Je maakt meteen het verschil op je energiefactuur

15%. Zoveel van de opgewekte warmte in huis gaat naar schatting verloren via slecht isolerende ramen en deuren.

Hoe ouder de ramen in je huidige woning, hoe groter de kans op profielen en beglazing die van jouw woning een kil aanvoelende plek maken tijdens de koude maanden van het jaar. Tenzij je erop los stookt natuurlijk. Met alle gevolgen van dien voor je energiefactuur.

En ook de omgekeerde redenering geldt als je wenst te besparen op energie: in de zomer zullen oude ramen en deuren de hitte makkelijker binnenlaten, waardoor je extra moet koelen in huis.

2. Je maakt je woning ook gezonder, stiller en veiliger

Door je oude ramen en deuren te vervangen door de nieuwste generatie van buitenschrijnwerk, ga je er niet alleen op vooruit op vlak van thermisch comfort. Zo zorgen nieuwe ramen en deuren ook voor:

renovatiegids ramen en deuren

Wil je meer weten over
bouwen en renoveren?

Lees alle tips en weetjes in onze whitepaper

3. Je woning krijgt een nieuwe look

Besparen op energie is misschien niet je enige prioriteit in huis. In tegenstelling tot bijvoorbeeld dak- of spouwmuurisolatie, krijg je met nieuwe ramen en deuren de kans om jouw woning een nieuwe, frisse uitstraling te geven.

Bij het Ramenhuis kun je terecht voor ramen en deuren van de hoogste kwaliteit, zowel in pvc (Schüco), aluminium (Reynaers) als hout. En dat in verschillende kleuren, afwerkingen en stijlen.

Een pvc voordeur in authentieke houtlook? Aluminium ramen in steellook? Ramen en deuren met een landelijk tintje? Wij hebben voor iedere smaak de gepaste oplossing in huis.

4. Je bent supersnel geholpen

Onze ervaren plaatsingsteams werken snel en efficiënt. Vraag bijvoorbeeld maar aan deze klant uit Zonhoven. Op amper één dag tijd stonden haar nieuwe ramen en deuren. Ieder project is natuurlijk anders, maar bij het Ramenhuis garanderen we een vlotte service zowel voor, tijdens als na de plaatsing.

Bespaar op energie en kom naar het Ramenhuis

Zijn dit genoeg redenen voor jou om nieuwe ramen en deuren te overwegen? Dan nodigen we je graag uit in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Kom een kijkje nemen naar onze raam- en deuroplossingen en vraag erop los bij onze adviseurs!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing