27 . 06 . 19

Binnenafwerking ramen bij renovatie: MDF, pvc of pleister?

binnenafwerking ramen

Bij een nieuwbouw heb je voor de binnenafwerking van je ramen de keuze tussen gipsplaten of pleister. Bij renovaties zijn voornamelijk MDF en pvc de geliefkoosde materialen. We wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Waarom kiezen voor MDF?

MDF is de afkorting van Medium Density Fiberboard en bestaat uit samengeperst hout. Het is de voordeligste oplossing voor de binnenafwerking van je ramen, maar vergt achteraf nog wel wat schilderwerk.

Onze voorkeur gaat uit naar niet-gelakte MDF. Waarom? Omdat gelakte MDF in de eerste plaats duurder is. Moet er bijkomend gezaagd worden, dan moeten we de zaagsnedes bovendien nog afschuren en bijwerken. Wens je toch met gelakte MDF te werken, dan werken we alles netjes af ter plaatse op de werf tot een strak ogend geheel.

renovatiegids ramen en deuren

Wil je meer weten over
bouwen en renoveren?

Lees alle tips en weetjes in onze whitepaper

Waarom kiezen voor pvc?

Pvc is kunststof en is een kant-en-klaar product. Eens geplaatst, zit het werk voor iedereen erop. Geen verfwerken, want jij kiest vooraf jouw kleur naar wens. Bovendien vraagt een binnenafwerking van je ramen in pvc amper onderhoud: één keer per jaar het oppervlak afvegen met een vochtige doek en alles blinkt weer als nieuw. Dat gemak heeft wel een kleine prijs. Binnenafwerking in pvc is ietsje duurder dan MDF.

Vlekkeloze afwerking

Hét grote voordeel dat beide materialen delen? Bij het uitbreken van jouw oude ramen bevestigen we de nieuwe binnenafwerking eenvoudig over het uitgebroken gedeelte. Het eindresultaat is altijd vlekkeloos.

Voor de strakste eindafwerking zijn gipsplaten (gyproc) of pleisterwerk de meest evidente, maar wel een iets duurdere keuze. Door het kleurverschil tussen de nieuwe pleister en de rest van je muur, zal je bovendien de hele muur moeten herschilderen. Hoe meer ramen je aanpakt, hoe financieel interessanter pleisterwerken wel worden.

De beste oplossing? Wij komen thuis kijken

Hoe kunnen wij jou helpen? Alles begint bij een eerste, vrijblijvend gesprek bij jou thuis. Neem contact met ons op en we leggen samen een afspraak vast!

Hoe ziet jouw woning eruit? Wat zie jij graag en welk budget heb je voor ogen? De eigenlijke binnenafwerking van je ramen gebeurt volledig door onze eigen mensen. Voorbereiding, advies én kwaliteit: check!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing