27 . 03 . 19

Zonwerend glas of zonwering: wat is jouw topwapen tegen oververhitting?

zonwerend glas of zonwering

De snelste weg naar een lagere energiefactuur is door je woning degelijk te isoleren en minder te verwarmen. Maar woningen met doorgedreven isolatie kampen tegenwoordig vaak met de keerzijde van die medaille: in de warme maanden kan de temperatuur binnen wel eens hoog oplopen. En dan kan zonwerend glas of zonwering een interessante oplossing bieden. Wij wikken en wegen de voor- en nadelen.

Zonwerend glas: constante kracht

Kies je voor zonwerend glas, dan kies je automatisch voor een structurele oplossing op lange termijn. In tegenstelling tot zonwering is glas niet regel- of aanpasbaar. Bovendien is er geen risico op een technisch defect.

Bij een permanente oplossing als deze is het dus belangrijk om op voorhand dubbel zo goed na te denken over je definitieve keuze: hoe sterk moeten je ramen het zonlicht filteren? Noord, oost, zuid of west: aan elke zijde van je woning heeft je glas een andere sterkte nodig. Meestal is het de architect die je hierover informeert.

Het verhaal zonwerend glas of zonwering hangt natuurlijk ook voor een groot stuk op aan het prijskaartje. Voor zonwerend glas valt de prijs per vierkante meter beduidend lager uit.

Zonwering: flexibiliteit ten top

Met elektrische zonwering bepaal je zelf wanneer je het zonlicht buitenhoudt of binnenhaalt. Automatiseer dit systeem aan de hand van sensoren en je zonwering schiet uit zichzelf in actie. Zo blijft je woning ook koeler wanneer je niet thuis bent. Tegenwoordig bestaan er ook systemen die je vanop afstand met de app kan bedienen. Je hebt alleen een internetverbinding nodig.

In vergelijking met zonwerend glas loopt het prijskaartje wel sterk op. Per vierkante meter betaal je ongeveer drie tot vier keer meer.

Kom zelf vergelijken in onze showroom!

Zonwerend glas of zonwering? We geven toe: het is niet de gemakkelijkste beslissing. Daarom geven we je graag vrijblijvend advies in onze showroom, waar we je beide systemen perfect kunnen laten zien. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter!

Neem contact op of kom snel een kijkje nemen en we zorgen ervoor dat je 100% zeker bent van je zaak.