15 . 07 . 22

Totaalrenovatie huis uit jaren 60: “Pvc bleek financieel interessanter”

Schüco, Steengrijs, Ramenhuis

Gijs en zijn vader stortten zich twee jaar lang op de renovatie van een bungalow uit de jaren 60. Voor het buitenschrijnwerk viel de keuze op nieuwe Schüco Living ramen en deuren. Gijs geeft je zelf graag meer tekst en uitleg bij zijn renovatieproject.  

Beste van 3 offertes 

 Voor de totaalrenovatie namen Gijs en zijn vader een groot deel van de werken zelf in handen. “We zijn beiden redelijk handig en hebben daardoor heel wat kunnen besparen. Maar ramen en deuren plaatsen, is een stiel op zich. Daarom besloten we wijselijk om met een gespecialiseerd aannemer samen te werken.” 

“De oude ramen en deuren moesten er allemaal uit. Dat was een van de hoogste prioriteiten op het verbouwingslijstje. In totaal hebben we drie offertes opgevraagd, waaronder bij het Ramenhuis. Een vriend van mijn ouders had er al veel goede dingen over gehoord. Dat overtuigde ons om ook bij hen een offerte op te vragen.” 

 Uiteindelijk ging het nog tussen twee partijen. Beiden stonden ze klaar met goed advies en een vriendelijke ontvangst. Wat uiteindelijk de doorslag gaf, was de prijs. Ondanks dat ze dezelfde merken en profielen aanboden, bleek de offerte van het Ramenhuis toch een stuk gunstiger.” 

Lees ook: Mijn Verbouwpremie: all-in-1-premie voor verbouwers

“Keuze voor houtlook lag al snel vast” 

 Qua materiaal koos Gijs voor pvc. “Bij het Ramenhuis gaven ze aan dat dit ook een financieel interessantere keuze was. Zeker wanneer je ramen op maat wenst. Bij aluminium gaat er meer materiaal verloren tijdens het productieproces en dat zou ook zijn invloed hebben gehad op ons prijskaartje. Daarnaast was ook de isolatiefactor belangrijk voor ons en daar kwam pvc als de duidelijke winnaar uit de bus.” 

“Het kiezen van de juiste kleur was iets moeilijker. De mensen van het Ramenhuis stelden een aantal kleuren voor. Op basis daarvan ben ik gegaan voor RAL7030, steengrijs met houtnerfstructuur. De keuze voor een houtlook lag wel al snel vast. Eventuele krassen of vuil vallen niet zo snel op bij zo’n afwerking. En het heeft ook gewoon een mooie uitstraling.” 

Lees ook: Binnenafwerking van je ramen na een renovatie: in MDF, pleister of pvc?

 

 
“Zoveel mogelijk glas” 

De nieuwe ramen en deuren van Gijs bleven qua afmetingen hetzelfde in vergelijking met de situatie voor de renovatie. Toch had hij een aantal specifieke dingen op zijn persoonlijke wishlist staan.  

“Aangezien er nog opbouwrolluiken zouden komen in de tweede fase van de verbouwingen, wilde ik zoveel mogelijk raam overhouden. Zoveel mogelijk beglazing en lichtinval dus. Daarnaast wilde ik in elke ruimte de mogelijkheid hebben om het raam op kipstand te zetten.”  

“Tot slot zijn de grootste ramen in huis – in de leefruimte en grote slaapkamer – telkens onderverdeeld in drie delen. Eén aparte vleugel kan je op kipstand zetten, de andere twee vleugels kan je volledig opengooien naar binnen toe en er zit ook geen stijl in het midden. Op die manier kan je altijd comfortabel de ramen langs binnen en langs buiten wassen en kan je gemakkelijk grote spullen via de raamopening verplaatsen.”  

“Droomsamenwerking” 

Hoe kijkt Gijs terug op de plaatsing zelf? “Die is in mijn ogen heel vlot verlopen. Omdat ik een nieuwe vloer over een bestaande vloer had geplaatst, hadden we met het Ramenhuis afgesproken dat er hogere dorpels moesten komen onder de nieuwe buitendeuren. Dat bleek geen probleem.” 

“De samenwerking verliep in het algemeen zonder oponthoud, heel vlotjes. Ik kon altijd meteen ergens terecht met mijn vragen en kreeg telkens snel antwoord. Hun afspraken kwamen ze ook een voor een na. Zelfs de zomer nadien waren ze snel ter plaatse om de voor- en achterdeuren lichtjes bij te stellen. Een gedroomde samenwerking dus, die ons heeft overtuigd om ook onze nieuwe rolluiken bij het Ramenhuis aan te kopen.” 

Pvc, aluminium of hout voor jouw renovatie of nieuwbouw? 

Bij het Ramenhuis kan je zowel terecht voor ramen en deuren in pvc, hout of aluminium. Bovendien staan onze collega’s je met de glimlach bij voor alle mogelijke advies. Maar alles begint bij een bezoekje aan een van onze showrooms. Kom dus zeker eens langs in Hasselt, Leuven of Olen. Wij zorgen alvast voor de fijne ontvangst!  

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing