7 . 03 . 22

Mijn Verbouwpremie vanaf dit najaar: all-in-1-premie voor verbouwers

mijn verbouwpremie

Momenteel kun je als verbouwer in Vlaanderen beroep doen op verschillende premies. Om wat meer orde in de premiechaos te brengen, zal je vanaf 1 oktober 2022 Mijn Verbouwpremie kunnen aanvragen. Eén premie die de hele lading dekt. Wat verandert dit voor jou?

Van een premiewirwar…

Vandaag kan je als verbouwer nog beroep doen op verschillende premies om nieuwe, energie-efficiënte ramen en deuren te plaatsen. Telkens met hun eigen voorwaarden en uitzonderingen.

In de aanbieding: de Vlaamse renovatiepremie, de energiepremies van netbeheerder Fluvius en mogelijk ook premies vanuit je eigen gemeente.

Bovendien bestaan er nog een aantal premies die meerdere investeringen tegelijkertijd stimuleren, zoals de totaalrenovatiebonus of de burenpremie. Kortom: een hele toren van boterhammen om nog aan uit te kunnen.

Wil je nog eens al je huidige opties erop nalezen voor je ramen en deuren? Check dan zeker onze premiepagina.

… naar Mijn Ene Verbouwpremie

Tot en met 30 juni 2022 kan je nog beroep doen op bovenstaande Vlaamse premies. Vanaf dan gaan alle premies op Vlaams niveau – zoals bijvoorbeeld de premie voor het plaatsen van hoogrendementsglas van 16 euro per m2 – op in Mijn Verbouwpremie. Die kan je pas aanvragen vanaf 1 oktober 2022*.

Wie eigenaar is van de woning en er zelf inwoont, kan volledig beroep doen op deze eengemaakte premie, van gevelwerken tot binnenrenovatie. En natuurlijk het renoveren van je ramen en deuren.

mijn verbouwpremie

Alle aanvragen zullen vanaf oktober 2022 gebeuren op één centraal online loket. Als verbouwer hoef je dus niet langer verschillende websites meer te doorpluizen

 

Welke renovatiewerken aan je ramen en deuren vallen onder de nieuwe premieregeling?

  • Plaatsen van nieuwe hoogrendementsbeglazing
  • Afbreken en plaatsen van ramen en deuren met hoogrendementsbeglazing
  • Het plaatsen van volle buitendeuren
  • Het afbreken en plaatsen van borstweringen of balustrades bij lage ramen

Let wel: de woning in kwestie moet minstens 15 jaar oud zijn op de datum van de aanvraag van Mijn Verbouwpremie.

1 centraal online loket

Bijkomend voordeel van Mijn Verbouwpremie: alle aanvragen zullen vanaf oktober 2022 gebeuren op één centraal online loket. Als verbouwer hoef je dus niet langer verschillende websites meer te doorpluizen of verschillende aanvraagformulieren in te vullen.

Meer weten over Mijn Verbouwpremie?

Dat het eenvoudiger wordt, dat is duidelijker. Maar heb je in tussentijd nog specifieke vragen over deze eengemaakte premie? Trek gerust aan de mouw van onze medewerkers wanneer je onze showroom bezoekt. Of bezorg ons jouw premievragen via ons contactformulier.

Wil je je alvast een beetje inlezen in de nieuwe premiematerie? We verwijzen je graag door naar de website van de Vlaamse overheid.

* Onder voorbehoud van verdere wijzigingen