4 . 02 . 19

Offerte ramen renovatie: 4 vragen voor jezelf en de verkoper

offerte ramen renovatie

De zoektocht naar nieuw buitenschrijnwerk is niet altijd gemakkelijk. Want het verschil in prijs en kwaliteit is enorm. De offertes voor ramen bij een renovatie zijn vaak uiteenlopend, de uitleg te technisch. Welke factoren zijn prijsbepalend? En hoe vermijd je onaangename verrassingen na het ondertekenen van je offerte? 

 Je hebt je eerste belangrijke keuze gemaakt: je gaat na veel wikken en wegen voor ramen en deuren in pvc, hout of aluminium. Nu is het tijd om je andere keuzes vast te leggen om tot een zo duidelijk mogelijke offerte te komen.

1.  Zelf ramen uitbreken of professionele hulp inschakelen?

Het uitbreken van ramen lijkt misschien een eenvoudig werkje. Toch zijn – vaak zware – verwondingen allesbehalve een uitzondering. Glas is en blijft een gevaarlijk materiaal om te plaatsen, maar ook om te verwijderen. Bovendien riskeer je om de plaatsing van je nieuwe ramen te hinderen of te vertragen, bijvoorbeeld door schade aan te brengen aan de muur. Wat mogelijk resulteert in een meerprijs.

Wie pakt het werk op? Jij of een professionele plaatser? Laat dit duidelijk vastleggen in de uiteindelijke offerte voor je ramen bij een renovatie.

2.  Binnenafwerking ramen: hoe en door wie?

De afwerking van je ramen langs de binnenzijde gebeurt doorgaans met MDF, pleister of pvc. De kostprijs is afhankelijk van de grootte van de werken. Maar check altijd of deze items duidelijk op de offerte voor de renovatie van je ramen vermeld staan. Zo heb je een beter zicht op de eindprijs.

Ook hier zou je kunnen besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Al is het deskundig plaatsen van een raamafkasting niet iedereen gegeven. Bij Het Ramenhuis doen we elke dag beroep op onze ervaren vakmannen. Onze schrijnwerkers zagen de afkastingen op maat, bij jou ter plaatse, net voor de montage, zodat er geen ruimte voor fouten is.

3. Onderaannemer of niet?

Een klassieke vraag voor de handtekening onder de offerte van ramen bij renovaties wordt gezet: plaatsen jullie zelf of werken jullie met onderaannemers?. Hier zijn we bij Het Ramenhuis heel duidelijk in: je zal altijd een busje met ons logo jouw oprit zien oprijden. De collega die bij jou aan de slag gaat, werkt volgens onze kwaliteitsnormen. Geen allround klusjesman die eventjes tussendoor opgetrommeld wordt, maar een vakman in vaste dienst.

Is zijn opdracht rond? Dan maakt hij een opleveringsverslag op, waar zowel hij als jijzelf opmerkingen bij kunnen plaatsen. Zo geniet jij van een nauwgezette opvolging van de werken. En sturen we snel bij, indien nodig.

4. Offerte ramen renovatie te mooi om waar te zijn? Waar komt alles vandaan?

Goedkoop is duurkoop. Ongetwijfeld heb je al van dit spreekwoord gehoord. Dat komt net omdat er zoveel waarheid in zit. Door enkel naar de prijs te kijken, krijg je ramen en deuren van bedenkelijke kwaliteit: qua herkomst, levensduur, veiligheid, noem maar op.

Vraag gerust aan de verkoper van de ramenfirma waar hun ramen vandaan komen. Alles wat Het Ramenhuis plaatst, is van 100% Belgische makelij. Op deze manier garanderen we op elk moment betrouwbare kwaliteit. En als er toch iets fout gaat, is de oplossing altijd en snel voorhanden.

Offerte ramen renovatie: aan ons mag je àlles vragen

Of je nu bepaalde werken zelf wil uitvoeren tijdens het renoveren van je ramen, of je alles uit handen wil geven: bij Het Ramenhuis beloven we je open advies, een duidelijke offerte voor je ramen, hoge kwaliteit en een doorgedreven opvolging.

Sterk renovatiewerk, mét de glimlach. Zodat ook jij straks je tanden bloot lacht als je jouw nieuwe buitenschrijnwerk bewondert. Contacteer ons zeker voor meer info of breng een bezoekje aan onze uitgebreide toonzaal.