5 . 06 . 23

Ramenspecialist inschakelen vs. zelf aan de slag: de valstrikken

ramenspecialist meet op

Mogelijk heb je ze al zien passeren, de online advertenties over ramen die je gewoon online kunt bestellen. Of misschien ben je als verbouwer al minstens één keer op YouTube gaan kijken hoe moeilijk het kan zijn om je bestaande ramen uit te breken en je nieuwe ramen zelf te plaatsen. Toegeven, geld op korte termijn besparen, het klinkt verleidelijk. Toch willen we je op de onmiskenbare voordelen wijzen van werken met een erkend ramenspecialist. En op de gevaren als je kiest voor een onbekend merk of klusser uit de buurt.

6% in plaats van 21% btw

Schakel je een erkend ramenspecialist in voor de renovatie van je minstens tien jaar oude woning, dan betaal je slechts 6% btw op de werken én de materialen. Beslis je om zelf de handen uit de mouwen te steken, betaal je de volle pot voor je raamprofielen en beglazing.

10-jarige aansprakelijkheid aannemer

Zowel bij nieuwbouw- als bij renovatiewerken is een erkend vakman tien jaar aansprakelijk voor het geleverde resultaat. Zij zijn namelijk verplicht om zich hiervoor te verzekeren.

Duiken er dus problemen op met je ramen die het rechtstreekse resultaat zijn van de uitvoering door de aannemer, dan kan je binnen deze termijn van tien jaar de nodige herstellingen, vervangingen of schadevergoeding eisen.

Vermijd dure fouten

Bij het Ramenhuis zijn we dag in dag uit bezig met het uitbreken, opmeten en plaatsen van ramen. We weten dus perfect dat elk mogelijk foutje onderweg tal van problemen verderop kan veroorzaken. Met alle kosten van dien.

Zeker in tijden waarin sterke isolatie van cruciaal belang is met het oog op een zo laag mogelijk energieverbruik, is het altijd een goed idee om op de expertise van een vakman te vertrouwen.

Bij het Ramenhuis bieden we je garanties van minstens 10 jaar. Op onze Schüco pvc ramen geniet je zelfs 12 jaar garantie.

Altijd garanties

Ramen die je online bestelt, kunnen van overal ter wereld komen. De herkomst ervan zul je in veel gevallen wellicht zelfs nooit kunnen achterhalen. En van (kwaliteits)garanties of naservice bij eventuele problemen is natuurlijk helemaal geen sprake.

Bestel je jouw pvc, aluminium of houten ramen bij het Ramenhuis, dan weet je perfect waar ieder onderdeel vandaan komt. Net daardoor kunnen we je garanties bieden van minstens 10 jaar. Op onze Schüco pvc ramen geniet je zelfs 12 jaar garantie.

Lees ook: Betrouwbare aannemer vs. louche firma: hoe voorkom je problemen?

Het Ramenhuis: ook specialisten in advies

Niet alleen zijn we bij het Ramenhuis erkende raamspecialisten, we kennen onze merken en materialen door en door. Met andere woorden: we weten voor welke kwaliteit ze staan en welke oplossingen zowel visueel als technisch perfect bij je woning passen. Geen vraag die onze adviseurs niet beantwoord krijgen: jij weet dat je straks een weldoordachte investering maakt.

Kom onze merken ontdekken in Hasselt, Leuven of Olen

Zoals we hierboven al stelden: bij het Ramenhuis werken we enkel met merken die hun waarde al volop bewezen hebben. Dat zijn Schüco voor pvc raamprofielen en Reynaers voor het aluminium ramenaanbod. Aangevuld met een breed aanbod in hout.

Kom deze merken op je gemakje bekijken in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Wij zorgen dat de koffie voor je klaarstaat.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing