2 . 05 . 22

Betrouwbare aannemer vs louche firma: hoe voorkom je problemen?

betrouwbare aannemer

De afgelopen maanden berichtten meerdere media over bouwaannemers die hun werven verre van afgewerkt achterlieten en spoorloos verdwenen met het geld van hun klanten. Een helaas te vaak terugkerend zeer, maar wel eentje waar je jezelf tegen kunt wapenen. Met de volgende tips herken je alle rode alarmlichtjes en ga je straks in zee met een betrouwbare aannemer.

1. Geen toonzaal, geen geloofwaardigheid

Een aannemer die al zijn kaarten op tafel legt? Die heeft een toonzaal, en liefst een uitgebreide. Het klopt wat ze zeggen: de eerste indruk telt. En die goede indruk kan je niet krijgen van een ramenleverancier die al zijn producten online aanbiedt.

Waar komen zijn producten vandaan? Welke service zit achter die digitale muur verstopt? Door in zee te gaan met een aannemer zonder toonzaal loop je al meteen een groot risico op verdere problemen.

Bij het Ramenhuis ben je welkom in onze toonzalen in Hasselt, Leuven en Olen waar je al onze ramen en deuren in pvc, aluminium of hout ter plekke kunt testen. Met een geduldige en vriendelijke adviseur aan je zijde.

Lees ook: Thomas & Lauren: de toonzaal gaf voor ons de doorslag

2. Opgepast met valse labels

Het wit product staat bij iedereen gekend als goedkoop, maar de kwaliteit ervan valt meestal (zwaar) tegen. Voor een pakje tissues kan dat er nog mee door, maar over je nieuwe ramen en/of deuren, die liefst zonder probleem een paar tientallen jaren meegaan – denk je toch best beter na.

Opgepast dus met zogenaamde white labels, ramen zonder duidelijke merknaam. Maar let evenzeer op met leveranciers die een eigen merknaam op hun ramen en deuren kleven. Het oogt betrouwbaar, maar vaak gaan hier producten achter schuil met een zeer bedenkelijke herkomst. In bepaalde gevallen valt de herkomst van de ramen zelfs niet te achterhalen. Héél gevaarlijk, want waar moet je naartoe in geval van schade of gebreken?

Lees ook: Wij zijn een officiële Reynaers Installer, wat win jij daarbij?

3. Dubbelcheck je aannemer

De Kruispuntbank van Ondernemingen en de website van de Nationale Bank van België zijn handige tools om na te gaan of je met een betrouwbare aannemer of eerder een twijfelachtige bouwpartner te maken hebt.

Welke cijfers dien je extra in de gaten te houden?

  • Het aantal werknemers: als de aannemer beweert met eigen personeel te werken, maar volgens de cijfers niemand in dienst heeft, mag er al een eerste belletje gaan rinkelen.
  • Het eigen vermogen: een negatief eigen vermogen wijst erop dat de aannemer meer schulden heeft dan eigen bezittingen. De mogelijke eerste tekenen van een nakend faillissement.
  • Herkomst van de aandeelhouders: wijst het adres van de hoofdzetel naar een klein appartementje ergens heel ver weg in het buitenland? Je weet intussen waar we naartoe willen 😉

betrouwbare aannemer

Bij het Ramenhuis zijn we intussen al 11 jaar met de glimlach aan de slag, met onlangs nog een gloednieuwe, derde vestiging in Olen. Om maar te zeggen: wij gaan nergens heen!

4. Hoelang bestaat het bedrijf al?

Ook een jong bedrijf kan zeker en vast een heel goede ramen- en deurenpartner zijn. Maar van een firma met een lange staat van dienst mag je natuurlijk meer expertise en ervaring verwachten. Bij het Ramenhuis zijn we intussen al 11 jaar met de glimlach aan de slag, met onlangs nog een gloednieuwe, derde vestiging in Olen. Om maar te zeggen: wij gaan nergens heen!

Lees ook: Deze 4 vragen stellen klanten het vaakst aan het Ramenhuis

5. Staar je niet blind op lage prijzen

Vraag je vijf offertes op en zijn de prijzen bij een of twee onder hen beduidend lager? Denk twee keer na voordat je beslist en vergelijk je offertes heel grondig. Er kan namelijk niet zomaar een verschil van 10.000 euro tussen twee gelijkaardige offertes zitten.

Wees tot slot ook op je hoede voor bedrijven die 50% of meer voorschot vragen op de afgesproken offerteprijs. Het standaardvoorschot voor maatwerkproducten bedraagt 30%.

Bij het Ramenhuis halen we àlles uit je budget

Tijdens een (ver)bouwproject telt elke eurocent. Wij van het Ramenhuis zorgen ervoor dat elke cent optimaal besteed wordt. Zodat jij nog vele jaren zorgeloos van je ramen en deuren kunt genieten. We nodigen je graag uit in een van onze showrooms in Hasselt, Leuven of Olen om je te tonen wat we bedoelen met een hoge kwaliteit van ramen en deuren en een service met de glimlach.