29 . 11 . 21

Deze 3 vragen moet iedere ramenleverancier kunnen beantwoorden

Je zoektocht naar de geschikte ramenpartner begint bij een sterke vragenronde. Op welke vragen moet een ramenleverancier metéén antwoord kunnen geven om te bewijzen dat ze uit het juiste hout (of aluminium of pvc) gesneden zijn?

1. “Welk merk van ramen is dit?”

Hoe futuristisch de naam van een raam ook klinkt, dubbelcheck vooral of er een merk achter die naam schuilt. Kan je geen naam plakken op de ramen die je gepresenteerd krijgt, dan mag er toch al stilaan een eerste alarmlichtje gaan knipperen.

Een sterk merk staat namelijk garant voor kwaliteit. Bij het Ramenhuis werken we exclusief samen met Schüco (pvc) en Reynaers Aluminium, twee absolute toppers binnen hun vakgebied.

Hebben je ramen tien jaar na je aankoop een herstelling nodig en is je ramenleverancier verhuisd of om een of andere reden in minder goede financiële papieren terechtgekomen? Ook dan heb je baat bij een verkoper die samenwerkt met een gerespecteerde ramenfabrikant. Zij kunnen je alsnog uit de nood helpen, daar waar een merkloze samenwerking geen vangnet meer biedt.

Lees ook: Wij zijn een officiële Reynaers Installer! Wat betekent dit voor jou?

2. “Hoe zit het met de fabrieksgarantie?”

Het grootste bewijs van kwaliteit? Een ramenfabrikant die je een ijzersterke garantieperiode kan voorleggen. Komt je ramenfirma slechts op de proppen met de standaard 2 jaar garantie, ook dan mag een belletje gaan rinkelen.

Bij het Ramenhuis heb je respectievelijk 10 en 12 jaar garantie op je ramen van Reynaers Aluminium en Schüco. Dit geldt bij Schüco ook voor het beslag, zeg maar de bewegende delen zoals de scharnieren en de krukken.

3. “Waar worden deze ramen gemaakt?

Koop je jouw nieuwe ramen bij het Ramenhuis? Dan weet je met 100% zekerheid dat jouw ramen in België geassembleerd worden. Kan de verkoper van dienst je perfect vertellen waar je ramen vandaan komen, dan is dat zeker een extra troef.

Ramen van lokale makelij betekenen ook dat je bij eventuele schade of aanpassingen altijd snel geholpen bent. Bovendien is elk raam traceerbaar, terwijl het bij merkloze ramen raden blijft waar je product vandaan komt. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

Conclusie? Kijk verder dan de prijs

Een lage prijs onderaan je offerte is enorm aanlokkelijk binnen een duur (ver)bouwproject, maar biedt amper garanties. Een ramenmerk dat zijn strepen dubbel en dik verdiend heeft, staat zowel voor bewezen kwaliteit als voor een sterke dienstverlening achteraf, ook vele jaren na je aankoop.

Breng dus zeker een bezoekje aan een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen en vuur gerust al je vragen op ons af. Of vraag hier alvast je offerte aan.