24 . 08 . 23

Zwarte aluminium ramen vs. alu look in pvc: zie jij het verschil?

zwarte aluminium ramen

Laat er geen twijfel over bestaan. Zwarte raamprofielen zijn nog altijd veruit de populairste keuze onder onze bouw- en renovatieklanten. Maar wat velen niet weten, is dat de zwarte aluminium ramen en hun varianten in pvc almaar sterker op elkaar lijken. En dat geeft jou als klant plots een pak meer opties.

Reynaers en Schüco: meesters in kleuren

Meer dan 70 verschillende kleuren in een 7-tal afwerkingen voor Schüco pvc ramen. Meer dan 400 kleuren en 4 soorten afwerkingen voor de Reynaers Aluminium raamprofielen.

Ben je van plan om een bezoekje te brengen aan het Ramenhuis, dan laat je jouw keuzestress dus best thuis. Maar geen nood: onze adviseurs staan je met plezier bij om je de juiste keuze te helpen maken.

RAL 9005 als grootste topper

Onder deze brede waaiers aan kleuren blijft zwart al vele jaren de kroon spannen. Zowel binnen het Reynaers- als het Schüco-gamma is er één duidelijke winnaar: het klassieke, gitzwarte RAL 9005.

Binnen Team Aluminium doen ook RAL 9004 (signaalzwart) en 9011 (grafietzwart) het heel goed. Los van elkaar zie je amper verschil, maar leg ze naast elkaar en de subtiele verschillen worden mooi duidelijk.

zwart aluminium raam schüco pvc (RAL 7021)

Schüco pvc in RAL 7021 (zwartgrijs) met matte structuurfolie komt visueel zeer dicht in de buurt van een zwart aluminium raam afgewerkt met structuurlak en is hierdoor een heel populaire keuze.

Groeiende concurrentie voor alu structuurlak

Bij Team Pvc is dezelfde trend merkbaar, maar ook RAL 7021 (zwartgrijs) is steviger komen opzetten de afgelopen jaren. In combinatie met een matte structuurfolie is het verschil met de populaire zwarte aluminium ramen in structuurlak nog nauwelijks zichtbaar.

Koppel die afwerking nog eens aan het strakke Schüco LivIng Plana-profiel – dat helemaal gelijkligt met de raamvleugel – en de profielen in beide materialen ogen quasi identiek.

Waar hecht jij het meest belang aan?

Twijfel je nog tussen pvc en aluminium? Dan weet je dat er op vlak van kleur en look nog amper een verschil merkbaar is tegenwoordig. Wat het definitieve verdict wordt, zal dus vooral afhangen van andere factoren, zoals de prijs, de isolatiewaarde, de krasbestendigheid, enzovoort.

Welke factoren wegen voor jou het meest door? Ontdek hier de belangrijkste voordelen en aandachtspunten voor pvc en aluminium raamprofielen.

Bezoek een Ramenhuis-toonzaal in jouw buurt

Staat er een nieuwbouw- of renovatieproject in de steigers? Kom een keertje vrijblijvend langs in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen en laat je volop inspireren en adviseren. Tot binnenkort? Wij warmen de koffie alvast op!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing