12 . 11 . 19

Zwarte pvc ramen voor je woning? Prima keuze, maar…

zwarte pvc ramen

Zwart, zwartbruin, antraciet… De wereld van het buitenschrijnwerk heeft de smaak voor 50 shades of black goed te pakken. Ook zwarte pvc ramen duiken steeds vaker op: van landelijk tot modern en van nieuwbouw tot renovatie. Geweldig idee, maar we raden je wel aan om enkele zaken in het achterhoofd te houden!

Aluminium als voortrekker

Zwarte ramen zijn zeker geen nieuwe trend. De afgelopen jaren schoten donkere raamprofielen overal in Vlaanderen uit de grond. Toch lag de nadruk vooral op modern en aluminium. Meer dan 75% van de klanten die bij Het Ramenhuis voor aluminium kiezen, gaan voor zwarte profielen.

Pvc volgt de trend

Bij profielen in pvc liggen de verhoudingen anders. Waar jaren geleden kwartsgrijs dé pvc-kleur bij uitstek was, merken we tegenwoordig een duidelijke stijging in het aantal bestelde zwarte pvc ramen. Onze partner Schüco is momenteel de enige speler die de pure zwarte kleuren binnen dit segment kan aanbieden, met als populairste uitschieters:

  • RAL 9005: gitzwart
  • RAL 9004: signaalzwart
  • RAL 9011: grafietzwart

Bovendien heb je bij ons ook de keuze tussen verschillende structuren van je pvc ramen, zoals:

  • Houtnerfstructuur
  • Granulé (vlakke, glanzende folie)
  • M-structuur (vlakke, matte folie), zeer gelijkaardig aan de structuurlak op aluminium profielen

Wil je deze kleuren en profielen met je eigen ogen bekijken? Wandel binnenkort eens binnen in één van onze showrooms of check alvast deze realisaties in Hasselt en Beringen.

Aandacht voor lak en folie!

Donkere raamprofielen van bedenkelijke kwaliteit hebben de neiging om hun kleurintensiteit te verliezen doorheen de jaren. De mooie zwarte kleur dreigt met andere woorden fletser te worden. Dit komt omdat donkere kleuren de uv-stralen van de zon minder goed weerstaan dan wit of blekere kleuren.

Bij Het Ramenhuis werken we alleen samen met leveranciers die de beste folies (voor pvc) en lakken (voor aluminium) garanderen. Zowel Schüco als Reynaers staan bekend om hun kwaliteit op dit vlak. Daarom bieden we ook twee jaar extra garantie aan op de kleur: twaalf jaar in plaats van tien jaar.

Zwarte pvc ramen voor jouw woning?

Zo, nu weet je perfect hoe je zwarte ramen van hoge kwaliteit kan herkennen. Maar bij Het Ramenhuis kunnen we je tal van kleuren en materialen tonen. Neem contact met ons op voor bijkomend advies of spring binnen in één van onze toonzalen. Tot snel!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing