3 . 07 . 23

Moderne ramen in vijfvoud: van kamerbrede ramen tot renovatie met twee gezichten

moderne ramen

Ben je nog aan het twijfelen tussen klassieke, eerder hedendaagse of uitgesproken moderne ramen? Of heb je jouw keuze al gemaakt en is het nu enkel nog een kwestie om te kiezen tussen pvc, aluminium of houten profielen? Wij tonen je de vele mogelijkheden om die moderne ramenlook voor jouw (toekomstige) woning te realiseren.

Flinterdunne profielen, maximale glaspartijen

In Stevoort bij Hasselt plaatsen we de Masterline 8-ramen van Reynaers Aluminium in een nieuwbouwproject dat deels als woning, deels als kantoor fungeert. Op sommige plaatsen zijn de raamprofielen zo minimalistisch ingewerkt dat je al echt van dichtbij moet gaan kijken om ze te zien.

Vooral de twee plafondhoge en quasi kamerbrede ramen op de eerste verdieping stelen de show. Die zorgen, net als de andere ramen in het gebouw, voor een maximale lichtinval. Samengevat: moderne ramen op de strakst mogelijke manier.

Ontdek het volledige verhaal van de bouwheer

 

Gerenoveerde rijwoning met strakke touch

Dat moderne ramen ook in klassiekere gevels het verschil kunnen maken, bewijst dit renovatieproject, eveneens in Hasselt. De slanke vaste ramen in pvc van Schüco bieden een maximaal zicht naar buiten en een maximale lichtinval naar binnen. De lichtere basaltgrijze profielen leggen nog eens extra de nadruk op de beglazing.

Houten blokkaderramen

Houten raamprofielen hoeven niet per se beperkt te blijven tot woningen in landelijke stijl. De bewoners van deze gerenoveerde woning kozen voor strakke blokkaderramen in afzeliahout. Onbehandeld, zodat het ruwe karakter de moderne uitstraling van de ramen versterkt.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing

Renovatie met twee gezichten

Zwart en strak langs binnen, een subtielere beigegrijze tint in combinatie met de klassiekere buitengevel. Deze renovatie laat zien dat je met één raam verschillende werelden kan creëren. Neem zeker ook een kijkje naar de CF77 vouwwand tussen de gerenoveerde keuken en de veranda, die voor een geweldig ruimtegevoel zorgt.

Ontdek wat de bouwheer over zijn nieuwe moderne ramen te vertellen heeft

 

Minimalisme in pvc stijl

Eén vrijdag, meer hadden onze plaatsers niet nodig om de nieuwe Schüco pvc ramen van deze familie in Zonhoven te zetten. Voor deze totaalrenovatie was de klant op zoek naar het beste van twee werelden: de geweldige prijs-kwaliteitverhouding van pvc en de moderne look van aluminium.

Het werd uiteindelijk de Plana-uitvoering uit het Schüco LivIng-gamma. Een profiel dat opvalt – of net niet – dankzij zijn vlakke en minimalistische afwerking.

Op welke moderne ramen valt jouw oog straks?

Bij het Ramenhuis kunnen we je nog veel meer mooie voorbeelden tonen van moderne ramen. Maar eerst willen we weten waar jij precies naar op zoek bent. We nodigen je graag uit in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen voor een vrijblijvend gesprek met een lekkere koffie erbij.

Heb je nu al een vraag voor ons? Stel ze via ons online contactformulier en we komen er snel op terug.