6 . 06 . 22

“Het persoonlijke aanspreekpunt deed het ‘m voor ons”

kantoorramen

Een kantoor moet in de eerste plaats professionaliteit uitstralen. Maar wat als je ook in hetzelfde gebouw woont? Hoe kies je voor de gulden middenweg tussen gezelligheid en een sterk voorkomen? Stijn runt een verzekeringskantoor in Stevoort bij Hasselt en vertelt hoe zijn nieuwe kantoorramen en -deuren ook de perfecte fit vormen met het buitenschrijnwerk van zijn woning.

“Aluminium was de evidente keuze”

In de eerste plaats ging Stijn op zoek naar een lokale ramenleverancier met een interessant prijskaartje en een goede reputatie.

“Als verzekeringsmakelaar voor bouwbedrijven weten we wat er allemaal kan gebeuren op een werf. Voor ons was het dus vooral belangrijk om samen te werken met een raamleverancier met veel ervaring, sterke producten en een rechtstreeks aanspreekpunt.”

Qua materiaal ging zijn voorkeur duidelijk uit naar aluminium. “Het gebouw moest voor ons een zekere présence hebben. Aluminium kwam voor ons duidelijk als winnaar naar boven. De Masterline 8 ramen van Reynaers Aluminium waren net wat we zochten.”

Pivoterende deuren en kamerbrede ramen

Als je voor de woning slash kantoor staat, zie je op het eerste gezicht niet veel raampartijen. “Daar hebben we bewust voor gekozen, we wilden namelijk voldoende privacy hebben. Dat hebben we ruim gecompenseerd aan de andere zijdes van het gebouw.”

De meest opvallende ramen zijn wellicht de twee plafondhoge en bijna kamerbrede slaapkamerramen aan weerszijden van de woning. “Deze ramen komen bijna volledig tot tegen de dakrand. Het was dus heel belangrijk dat de dakwerker en de werfleider van het Ramenhuis zeer duidelijke afspraken maakten om deze grote overspanningen te realiseren. En om doorbuigingen of andere schade te voorkomen.”

“Los daarvan vind je nog best veel andere vaste ramen terug doorheen het gebouw. Een van die ramen kijkt uit op de patio en bezorgt ons iedere dag heel veel plezier. We zijn ook heel erg onder de indruk van de pivoterende inkomdeur van ons kantoor. Dat is voor ons bijna een visitekaartje geworden naar onze klanten toe.”

“Wakker worden met kleine, zonnige blokjes”

“En niet te vergeten: ons raam met daarvoor metselwerk in claustraverband. Een beetje de handtekening van de architect.”

“Bij mooi weer valt de zon ’s morgens gebroken binnen dankzij de gaten in het metselwerk. Dat zorgt voor tientallen kleine zonnige baksteentjes op de muur. Heel fijn wakker worden! Hier waren vooral goede afspraken nodig tussen het Ramenhuis en de metselwerker, want voor je het weet, krijg je je ramen niet meer open.”

Strakke details

Toch mochten we van Stijn nog een stapje verder gaan in de moderne look van zijn nieuwe ramen en deuren. “Het Ramenhuis heeft ons heel goed geadviseerd over hoe we het geheel nog strakker konden afwerken.”

“Zo hebben we zowel in het kantoor als in de woning gekozen voor deurbeslag zonder scharnieren. De vliegenramen zijn strakker afgewerkt, zonder horizontale latjes, zodat ze visueel amper opvallen. En ook de donkergetinte beglazingen in de buitendeuren leveren hun bijdrage. Ze beperken niet alleen de inkijk van buitenaf, maar krijgen hierdoor ook die extra verfijnde look.”

Lees ook: Zwart glas voor je voordeur of ramen? Deze Ramenhuis-klanten deden het voor

“Snel ter plekke”

Wat kan Stijn tot slot nog kwijt over de samenwerking zelf? “Alles is supervlot gegaan, ook de samenwerking met onze architect, ruwbouwaannemer en dakwerker. De werfleider van het Ramenhuis was bovendien altijd heel goed bereikbaar.”

“Los daarvan weten we vanuit onze praktijkervaring dat er altijd wel iets kan misgaan. Het belangrijkste is hoe je er als bedrijf mee omgaat. Toen we tijdens de plaatsing een kras aantroffen op een van de profielen, kregen we bijvoorbeeld snel een volledig nieuw profiel in de plaats. En achteraf is een van de plaatsers nog een keertje moeten terugkomen om een raam bij te stellen.”

“Bij het Ramenhuis kregen we telkens meteen iemand aan de lijn en binnen de week stond er een collega voor de deur met de oplossing. Dat persoonlijk aanspreekpunt deed het ‘m voor ons.”

Particuliere woning, kantoor of woonproject op til?

Of misschien een combinatie van verschillende woonvormen? Met het Ramenhuis heb je een ramen- en deurenpartner tot jouw beschikking die met je mee nadenkt om tot de mooiste én meest praktische oplossingen te komen.

Kom je ons meer vertellen over jouw plannen? Spring binnenkort eens binnen in een van onze showrooms in Hasselt, Leuven of Olen of maak een afspraak. Bekijk hier alvast tal van andere realisaties.