2 . 03 . 23

Reynaers vouwdeuren: voor wie buiten helemaal binnen wil halen

reynaers aluminium vouwdeur

Op zoek naar het ultieme ruimtegevoel in huis? Met Reynaers vouwdeuren gooi je àlles open. Waar dien je rekening mee te houden als (ver)bouwer wanneer je voor deze aluminium vouwdeuren kiest?

Mediterrane vibes

Reynaers vouwdeuren zijn de gedroomde oplossing voor iedereen die verliefd is op de klasse van aluminium én een ongeëvenaard ruimtegevoel nastreeft. Of voor zij die een kleinere ruimte optisch willen vergroten en zo maximaal plaats willen winnen.

Geen vaste raamvleugels meer, maar de volledige openheid. Gooi je vouwdeuren open op een mooie zomerse namiddag en voel de mediterrane vibes op je afkomen. Zeker in combinatie met een binnenvloer die mooi overloopt in het terras is het effect van een vouwdeur onvervangbaar.

3 zaken om rekening mee te houden

Een vouwdeur van Reynaers komt wel met een hoger prijskaartje dan een schuifraam met dezelfde afmetingen. Dat is omdat het achterliggende mechanisme veel uitgebreider is dan bij een schuifraam.

Budget, check? Hou zeker nog de volgende drie aandachtspunten in het achterhoofd.

1. Schuiframen isoleren beter

Hoewel Reynaers vouwdeuren hoge isolatiewaarden kunnen voorleggen, scoren schuiframen en andere raamtypes beter op dit vlak. Dit komt omdat vouwdeuren boven- en onderaan voortbewegen via een railsysteem. Een schuifraam, daarentegen, is meestal volledig omsloten rondom en valt daardoor ook beter te isoleren.

2. Hou rekening met slagregen

We raden af om een vouwdeur te plaatsen in een muur die zich aan de slagregenkant van de woning bevindt. Tenzij je boven de deur werkt met een bredere oversteek of terrasoverkapping. Neem gerust je (ver)bouwplannen mee naar een van onze toonzalen en we geven je graag ons advies hierover.

3. Is het technisch mogelijk?

Wens je een bestaand raam te vervangen of ga je verbouwingswerken uitvoeren? Ga tijdig na of een vouwdeur technisch haalbaar is. Zo moet het mogelijk zijn om de rail voldoende in de grond in te bouwen en zullen de blauwe steen en de vloer rondom je huidige ramen eerst plaats moeten ruimen.

Kom onze Reynaers vouwdeuren bekijken in onze toonzalen!

Wil je graag zien tot wat de Reynaers vouwdeuren allemaal in staat zijn? Zak af naar een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen en we tonen alles wat je moet weten op onze digitale Reynaers Configurator.

Heb je nog vragen voor ons? Stel ze ons hier en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord van ons!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing