12 . 02 . 23

“Sinds onze nieuwe vouwdeur maakt de tuin non-stop deel uit van het interieur”

Een bezoekje aan het Ramenhuis was genoeg om Pieter en Lotte uit Hasselt te overtuigen om voor de Masterline 8-ramen en -deuren van Reynaers Aluminium te kiezen. Met als uitschieter een vouwdeur over de volledige lengte van de voormalige keukenmuur. Nochtans stond die niet in zijn oorspronkelijke plannen.

“Die muur moest absoluut weg”

Pieter en Lotte gingen eind 2021 aan de slag met de verbouwing van het volledige gelijkvloers van hun splitlevelwoning uit 1967. Zowel de woonkamer, de keuken als de veranda werden helemaal in het nieuw gezet. Inclusief nieuwe ramen en achterdeur.

“Alleen de voordeur hebben we behouden in zijn oorspronkelijke staat. Maar los daarvan hebben we de benedenverdieping volledig gestript, tot de vloeren toe. Om de verbouwingswerken in goede banen te leiden, schakelden we een architect in.”

“De grootste aanpassing die diende te gebeuren, was de meterslange muur tussen de keuken en de aanpalende veranda verwijderen. Die wilden we absoluut zien verdwijnen. Niet alleen omwille van de extra lichtinval, maar ook voor het zicht naar buiten en om de temperaturen in huis en in de veranda beter op elkaar te kunnen afstemmen.”

“Nog nooit over een vouwsysteem gehoord”

De architect van het koppel had oorspronkelijk een groot schuifraam ingetekend tussen de keuken en de veranda. Na een bezoekje aan het Ramenhuis en een digitale rondleiding in de Reynaers Aluminium-configurator kwam een andere optie op de proppen: het vouwdeursysteem van Reynaers.

“Eerlijk gezegd hadden we hier nog nooit van gehoord. Maar we geraakten meteen overtuigd van wat we te zien kregen. Alleen al het feit dat je deze glazen wand maximaal kunt opentrekken: zalig gewoon. Onze woning is nu voortdurend betrokken bij de tuin en vice versa, van lente tot winter. Als we aan het koken zijn, kijken we rechtstreeks uit op al dat groen. Daar kan niet veel tegenop.”

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing

“Op 1 dag klaar met alles”

“De andere ramen in huis hebben we 1-op-1 laten vervangen. Onze andere grote vraag aan het Ramenhuis was om de buitenkant van onze nieuwe aluminium raamprofielen in dezelfde chocoladebruine kleur (RAL 7006) met houtstructuur af te werken als onze poort. Die hadden we een aantal jaren geleden al gerenoveerd. Ondanks het leeftijdsverschil tussen de verflaag van onze poort en de afwerking van onze nieuwe ramen kwamen beide kleurtonen perfect overeen. Voor de binnenzijde van de ramen kozen we voor zwart (RAL9005).”

“De plaatsing zelf verliep – net als de rest van de samenwerking – heel vlot en gemoedelijk. De plaatsers hebben letterlijk op één dag tijd alles uitgebroken, geplaatst en netjes opgeruimd achteraf.”

Mogen wij ook meekijken naar jouw plannen?

Net zoals in het geval van Pieter en Lotte delen we met plezier onze beste tips met je om jouw woonplezier naar een hoger niveau te tillen met onze ramen en deuren. Aluminium, pvc of hout? Dat we bekijken natuurlijk graag samen. Kom een keertje langs in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen of vraag hier alvast jouw offerte aan.