22 . 01 . 22

“Op één vrijdag stonden al onze nieuwe ramen, geweldig!”

Bij de familie Donné-Maassen uit Zonhoven stond een dikke twee jaar geleden een uitgebreide totaalrenovatie op het programma. Op de planning: een nieuw dak en een totale make-over voor hun gevel, inclusief de ramen en deuren.

Kennismaking op de beurs

Het gezin maakte voor het eerst kennis met het Ramenhuis op de bouwbeurs. “We hebben een eigen zaak in centrale verwarmingstechnieken. Op Bouwinnovatie in Hasselt hadden zij net zoals ons een stand op de beurs. Met de verbouwingsplannen in het achterhoofd besloten we om al eens te gaan polsen.”

Ultrawit en gitzwart

Voor de verbouwingen van hun woning met bouwjaar 1962 was er al snel eensgezindheid over de keuze van hun nieuwe ramen. “Onze buitengevel zouden we bezetten met ultrawitte gevelbepleistering. De gitzwarte raamprofielen moesten zorgen voor het perfecte contrast.”

En qua materiaal? “Hout was voor ons sowieso uitgesloten, aluminium lag buiten ons budget. Dus viel onze keuze op pvc, dat kwalitatief een uitstekend product is en blijft. Bovendien viel met de Plana-reeks van Schüco ons oog op een profiel dat qua looks bijna identiek is aan de moderne aluminium ramen.”

Mooi meegenomen

In totaal kregen we van het gezin een offerteaanvraag binnen voor in totaal 12 nieuwe ramen – inclusief een groot schuifraam – en drie deuren. “Dankzij een meevaller in de productie bij Schüco kregen we zelfs driedubbele beglazing voor de prijs van dubbele beglazing (lacht).”

“We kozen wel bewust voor een hefschuifsysteem voor ons schuifraam. Enerzijds omdat het comfortabeler in gebruik is, zekere met zwaardere ramen, en anderzijds omdat het nog net dat beetje veiliger is dan de standaard schuifsystemen.”

pvc of aluminium ramen

“Met de Plana-reeks van Schüco viel ons oog op een profiel dat qua looks bijna identiek is aan de moderne aluminium ramen.” Bekijk hier meer foto’s van deze realisatie.

Perfecte start van het weekend

“En dat was niet de enige meevaller. Ook de plaatsing van onze nieuwe ramen en deuren verliep bijzonder vlot. Op één dag waren de plaatsers helemaal rond, ondanks de toch wel stevige opdracht en het feit dat het weekend voor de deur stond. Als afsluiter van de werken kregen we zelfs nog een fles jenever cadeau. Dat werd zeker geapprecieerd (lacht).”

“Nadien zijn ze de plaatsers enkel nog eventjes moeten langskomen om onze voordeur ietsje bij te stellen. Dus we kunnen niet anders dan heel tevreden terugblikken op deze vlotte samenwerking.”

Renovatie- of nieuwbouwplannen?

Bij het Ramenhuis kan je voor elk type bouwproject terecht, van de eerste adviezen tot de uiteindelijke plaatsing en nazorg achteraf. Met Schüco pvc en Reynaers Aluminium hebben we niets dan klassemerken in ons assortiment zitten. Kom ze van dichtbij bekijken in onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Of vraag alvast een vrijblijvende offerte bij ons aan.