12 . 02 . 21

Kostprijs nieuwe ramen: wanneer is de laagste prijs écht geen goed idee?

kostprijs nieue ramen

“De vreugde van de laagste prijs duurt maar even. De ergernis van de laagste kwaliteit is blijvend.” Sommige spreekwoorden slaan nagels met koppen. Maar soms kijk je best even verder dan de pure kostprijs van je nieuwe ramen, hoe aanlokkelijk die ook lijkt. Op welke vlakken mag je zéker niet inboeten op kwaliteit? 

Kostprijs nieuwe ramen vs. herkomst van je ramen

De eerste raad die we altijd aan onze klanten meegeven, ongeacht of ze voor Het Ramenhuis kiezen: ga voor Belgische kwaliteit. Je bent niet alleen 100% zeker van de herkomst van je raamprofielen en beglazing, ook de kwaliteit is 100% gegarandeerd. Volledig geproduceerd volgens de Europees vastgelegde kwaliteitseisen.

Concreet: je ramen zijn beschermd over tientallen jaren en genieten ook een lange garantie. Koop je echter ramen met een duistere afkomst, dan is de kans dat je al snel op onaangename verrassingen botst, met fikse herstel- of vervangingskosten tot gevolg.

Ga voor warme

Warmteverlies via je ramen is niet alleen slecht nieuws voor je energiefactuur, ook binnenshuis daalt het comfort zienderogen. Ga daarom altijd minstens voor 1.0-beglazing: dubbele ramen met een sterke isolatiewaarde. Deze isoleert nog iets beter dan de gangbare 1.1-beglazing, maar het prijsverschil is in verhouding verwaarloosbaar.

… en veilige ramen

Even belangrijk is de keuze voor gelaagd glas. Krijg je een voorstel om dat gelaagd glas toch maar te laten vallen? Denk dan best twee keer na. Gelaagd glas is sowieso verplicht om duidelijk veiligheidsredenen, maar houdt bijvoorbeeld ook beter omgevingsgeluiden buiten.

Om nog even verder te gaan op het veiligheidsplaatje. Vraag ook steeds na of de cilinders in je ramen en deuren wel degelijk veiligheidscilinders zijn met bijhorend certificaat. Het prijsverschil is opnieuw niet groot, maar je woning is wel meteen vele keren inbraakveiliger.

Lees ook: 3 tips voor extra inbraakveilige ramen en deuren

kostprijs nieuwe ramen

Werk je samen met Het Ramenhuis? Dan ben je zeker van de best mogelijke afwerking – er is altijd een extra kwaliteitscontrole van bovenaf – maar ook van een sterke opvolging van je dossier.

Eigen plaatsers zijn altijd de meerprijs waard

Er komt enorm veel kijken bij het vervangen van je ramen. Zeker in het geval van renovaties. Denk maar aan de breekwerken vooraf, de veiligheid op de werf… Door te kiezen voor een ramenfirma met eigen plaatsers, zoals Het Ramenhuis, ben je zeker van de best mogelijke afwerking – er is altijd een extra kwaliteitscontrole van bovenaf – maar ook van een sterke opvolging van je dossier: voor, tijdens, maar zeker ook (ver) na de werken.

Witte pvc-ramen? Kies dan voor een folie

Herkomst, isolatie, veiligheid: check. Maar uiteindelijk gaat het er ook vooral om hoe je toekomstige ramen eruit zien, toch? De opties in aluminium, pvc en hout zijn té uitgebreid om in deze blog uit de doeken te doen.

Toch willen je al één tip meegeven. Heb je al voor jezelf uitgemaakt dat je voor witte pvc ramen gaat? Kies dan niet voor witte in de massa gekleurde pvc ramen, maar ga altijd voor een afwerking met een hoogwaardige folie. Niet alleen komt de kleur er beter uit, je profielen zijn ook optimaal beschermd tegen uv-straling en dus ook verkleuring.

Nog meer goede tips nodig?

Bezoek onze blogpagina voor meer tips en advies over onder meer de looks, bescherming, veiligheid en kostprijs van je nieuwe ramen. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in één van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Neem contact op voor een afspraak en we zien je snel!