3 . 11 . 20

3 tips voor extra inbraakveilige ramen en deuren

inbraakveilige ramen

Als er één aspect van je nieuwe ramen en deuren is waarop je best niet bespaart, is het je veiligheidsbeslag. Wat maakt inbraakveilige ramen en deuren net extra inbraakveilig?

1. Sterke veiligheidscilinders en deursluitingen

Er bestaan verschillende types van cilinders die toegang geven tot het slot van je deur. Maar je kan in principe pas echt spreken van een veiligheidscilinder wanneer die beschikt over een SKG-label van twee of drie sterren. Hoe hoger de veiligheidsklasse, hoe beter je cilinder beschermd is tegen doorboringen en andere zware inbraaktechnieken.

Er zijn nog meer manieren om je buitendeuren zo inbraakveilig mogelijk te maken, waaronder:

  • Het aantal dagschieters: wij raden minstens drie automatische dagschieters aan. Deze uitspringende slotjes vallen uit zichzelf in het slot, zonder dat je een sleutel hoeft om te draaien.
  • Meerpuntssluiting met pennen en haken: deze haken en pennen grijpen zich extra stevig vast in het deurprofiel.
  • Doorlopende sluitlatten: tussen meerdere korte sluitlatjes zitten kleine ruimtes die inbrekers kunnen gebruiken om het slot te ontwrichten. Met een doorlopende sluitlat valt dit nadeel weg.
2. Ga niet voor standaard raambeslag

De meeste inbrekers proberen hun slag te slaan via het raam. Omdat heel wat mensen hier besparen op veiligheid. Bij Het Ramenhuis zijn alle ramen voorzien van paddenstoelnokken. Deze zetten zich muurvast in het slot van het raam en zijn niet los te krijgen met een schroevendraaier, een vaak toegepaste techniek door inbrekers. Standaard raambeslag biedt deze extra veiligheid niet.

3. Zet een slotje op je kruk

Tot slot kan je ook je raamkruk zelf bijkomend beveiligen door deze te voorzien van een sleutelslotje. In sommige gemeenten krijg je hier zelfs een premie voor.

Een extra beveiligingsoptie is de Secustik-raamsluiting. Deze zorgt ervoor dat niemand de raamkruk langs buiten kan forceren. Bovendien produceert het slot een duidelijk hoorbaar klikgeluid bij een poging tot inbraak.

Wij denken mee na over jouw inbraakveilige ramen en deuren

Bij de meeste ramenleveranciers komt het veiligheidsplaatje nauwelijks ter sprake. Bij Het Ramenhuis beseffen we dat een veilige woning niet zonder inbraakveilige ramen en deuren kan. Daarom nemen we dit altijd mee op in onze gesprekken. Wens je graag een afspraak te maken of heb je nog bijkomende vragen voor ons? Spring binnen of gebruik ons contactformulier! Of vraag hier meteen je offerte op.