5 . 05 . 23

Landelijke ramen: 5x pure charme in pvc, alu en hout

landelijke ramen

Wie vol overtuiging op zoek gaat naar landelijke ramen, is meestal verliefd op de warmte, rust en klasse die deze profielen uitstralen. Klaar voor een inspiratierijke showcase? Hier gaan we!

Hout en pvc als beste raamvrienden

In Paal-Beringen vind je dit knappe nieuwbouwproject terug. Deze woning bewijst dat hout en pvc elkaar enorm versterken om dat landelijke gevoel op te roepen. Bekijk zeker de lichtgrijze Schüco PVC Classic-profielen in combinatie met de sierluiken in duurzaam afrormosiahout van dichterbij.

Aluminium in een landelijke setting? Zeker!

Aluminium raamprofielen worden doorgaans gelinkt aan moderne woningen met een strakke gevelafwerking. Maar deze kangoeroewoning in Kerkom bij Sint-Truiden toont dat moderne profielen ook perfect meekunnen in een landelijke setting. Niet dat we het etiket landelijke ramen zouden kleven op deze Masterline 8-profielen van Reynaers Aluminium, maar geef toe: het werkt wél.

De speciale krachten van eik

Eikenhout staat nog altijd heel hoog aangeschreven op vlak van degelijkheid, duurzaamheid en uitstraling. Deze bouwheren combineerden parelwitte houten profielen voor hun ramen met kwartsgrijs voor hun deuren en garagepoorten. De kruishouten boven de voordeur zorgen voor de extra landelijke kwinkslag.

Landelijke steellook dankzij Reynaers SlimLine

Toon en Maude uit Genk gingen voluit voor de SlimLine 38-raamprofielen van Reynaers Aluminium om een landelijke steellook op te wekken in hun voorgevel. Met opgekleefde kruishouten met Wiener Sprossen om het eindresultaat nog wat authentieker te maken. Voor hun achtergevel trokken ze dan weer de volledig moderne kaart. Bekijk hier hun geweldige renovatie.

Grijs kan ook enorm fris ogen

In Genk zorgen de kwartsgrijze pvc Classic-ramen van Schüco voor een ietwat klassieker landelijk verhaal. De bovenlichten en de vele onderverdelingen in de raamprofielen – inclusief de veranda – gecombineerd met het grote gebogen raam aan de terraszijde, geven het geheel een frisse landelijke toets mee. De houten planchettedeuren met hun originele bovenlichten dragen ook graag hun steentje bij.

Landelijke ramen vergelijken? Dat kan in Hasselt, Leuven en Olen!

Wil je graag de verschillende mogelijkheden voor jouw ramen in landelijke stijl op een rijtje zien? Onze adviseurs ontvangen je met de glimlach in onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Heb je in tussentijd nog vragen voor ons? Stel ze hier en we bezorgen je snel een antwoord!