12 . 05 . 22

“Ik ben superfier op mijn nieuwe voordeur”

Drie jaar geleden kocht Ines een bungalow uit de jaren 70 in het Limburgse Zonhoven. Een ingrijpende renovatie drong zich op en ook de oude aluminium ramen met enkele beglazing moesten eraan geloven. Van de eerste kennismaking tot de plaatsing: Ines vertelt je graag meer over haar keuze voor haar nieuwe ramen en deuren.

Dankzij ouders van vrienden

Ines’ beslissing over haar nieuwe ramen en deuren viel niet van vandaag op morgen. Twee jaar lang bereidde ze haar woningrenovatie voor.

“Ik wilde graag een moderne look voor mijn nieuw buitenschrijnwerk, maar wilde niet overhaast te werk gaan. Ik vroeg verschillende offertes op, onder meer bij het Ramenhuis. Ik leerde hen kennen via vrienden wiens ouders hun ramen en deuren ook door hen hebben laten vernieuwen.”

“Na een paar goede gesprekken met medezaakvoerder Paul besloot ik om voor het Ramenhuis te kiezen. Het gevoel zat goed, ze gaven me concrete adviezen over de kleur en materiaalkeuze van de ramen en deuren, maar ook over mijn nieuwe rolluiken en garagepoort.”

Voorkeur voor pvc

“Een van de redenen waarom ik ook voor het Ramenhuis koos, was omdat ze met Schüco werken. Pvc stond al vanaf het begin bovenaan mijn verlanglijstje, maar dan wel met een moderne twist.”

“De Plana-ramen van Schüco passen perfect binnen dat plaatje. Als je op een meter van het huis staat, zie je geen verschil tussen pvc en aluminium. Bovendien kon pvc perfect de benodigde afmetingen aan. De meeste ramen in huis zijn dubbele ramen en komen tot aan de grond, toch goed voor 2,2 meter op 1,5 meter.”

“Over de kleur van de profielen moest ik iets langer nadenken. Dat het zwart ging worden, stond vast. Maar er bestaan wel 20 verschillende soorten zwart (lacht). Uiteindelijk ging het nog tussen puur zwart en zwartgrijs. Aangezien het nieuwe dak straks ook zwartgrijs wordt, koos ik voor die laatste.”

Lees ook: Zwarte pvc ramen: prima keuze, maar…

Robuuste voordeur, sierlijke greep

Dé grote uitschieter vind je volgens Ines aan de voorgevel terug, een grote, robuuste deur met zwarte beglazing, een vleugeloverdekkend paneel en een mooie, moderne siergreep. “Ik ben superfier op mijn nieuwe voordeur. Ik zag de donkere beglazing in de showroom van het Ramenhuis en was meteen overtuigd. Het ziet er niet alleen heel knap uit, het is ook enorm praktisch. Niemand kan naar binnen kijken en toch zie je wie er buiten voor de deur staat.”

“Weekje vakantie genomen om op te volgen”

“Over de samenwerking kan ik niet anders dan tevreden zijn. De oude ramen lieten zich niet zomaar uitbreken, maar eens die eruit waren, is alles heel vlot gegaan. Zelf had ik ook een weekje verlof genomen om de werken mee op te volgen, maar ik kon alleen maar goedkeurend knikken.”

“Tot slot ben ik heel blij dat ik de adviezen van het Ramenhuis heb opgevolgd. Ik ben enorm blij met mijn nieuwe rolluiken en van mijn sectionaalpoort die in hetzelfde zwart als mijn ramen is afgewerkt. Ik kan met een gerust hart de rest van mijn renovatie afwerken.”

Op zoek naar ramen en deuren voor jouw renovatie?

Schüco pvc, Reynaers aluminium of houten ramen en deuren? Bij het Ramenhuis hebben we kwalitatieve oplossingen in elk materiaal in huis. Kom ze zelf ontdekken in onze showrooms in Hasselt, Leuven of Olen en vraag er vooral op los. Wij beantwoorden jouw vragen met de glimlach.

Heb je nu al vragen voor ons? Stel ze via ons contactformulier.