14 . 10 . 21

Afmetingen pvc ramen: hoe ver kan je gaan?

afmetingen pvc ramen

Is aluminium een sterker materiaal dan pvc? Jazeker. Maar met pvc ramen van een kwaliteitsspeler als Schüco kan er veel. Heel veel! Hoeveel? En is meer altijd beter? In deze blog presenteren we je de cijfers en geven we je ons eerlijk advies over de grootst mogelijke afmetingen van pvc ramen (zonder later in de problemen te komen).  

Schüco = breder en hoger, binnen garantie

Waar de meeste leveranciers in pvc ramen niet over de grens van 4 meter breed op 2,5 meter hoog gaan, doet Schüco er een schepje bovenop. Met een limiet van 6,5 op 2,6 meter hebben ze raamoplossingen in huis voor zij die het graag wat grootser – lees: meer glas – zien.

Bovendien vallen deze afmetingen binnen de constructeursgarantie. Je zal van ons dus niet snel een njet krijgen voor schuiframen breder dan 3 of 4 meter. Bijgevolg is het perfect mogelijk om al je ramen in pvc te bestellen. Bij het Ramenhuis hoef je dus geen materialen te mixen om toch maar binnen de garantievoorwaarden te blijven. Je vermijdt ook een visuele mengelmoes tussen verschillende stijlen en afwerkingen.

Deze stevige garantie is een rechtstreeks gevolg van de tests die Schüco dagelijks op zijn ramen uitvoert. Het Europese CE-keurmerk bewijst dat hun ramen aan alle moderne kwaliteitsnormen voldoen. Van het profielwerk over de scharnieren tot het wieltjessysteem onder hun schuiframen.

Dankzij onze samenwerking met sterke, betrouwbare raamconstructeurs weet je gewoon dat je ramen altijd van lokale, streng gecontroleerde makelij zijn. Je weet dus met andere woorden ook waar je ramen precies vandaan komen, waardoor je garantie altijd verzekerd blijft.

Lees ook: Schüco pvc ramen: het geheim zit ‘m in de folie

afmetingen pvc ramen

Dankzij onze samenwerking met sterke, betrouwbare raamconstructeurs weet je gewoon dat je ramen altijd van lokale, streng gecontroleerde makelij zijn.

 

Stick to the basics: voelt het raam fijn aan?

Pvc schuifraamprofielen van Schüco kunnen beglazing tot wel 400 kilogram dragen. Je kan dus qua afmetingen best veel kanten uit met Schüco. Wil dat zeggen dat breder en hoger altijd de beste optie is? Niet per se.

Niet alleen is dergelijk gewicht extra belastend voor de vele onderdelen van je raam. Heb je ook al aan de praktische kant gedacht? Vandaag lukt het je misschien om zo’n enorm raam open en dicht te doen, maar geldt datzelfde voor je jonge kinderen? Of voor jezelf binnen een kleine twintig jaar?

Idem voor draai-(kip)ramen van 1,5 meter op 1,5 meter. Perfect mogelijk in de praktijk, maar weet dat je wel de grenzen aftast van je scharnierwerk.

Ons advies over de afmetingen van je pvc ramen?

Hou met andere woorden altijd het praktische comfort van je nieuwe ramen in het achterhoofd. En bekijk zeker ook eens een aantal alternatieven waarbij je ramen opgedeeld zijn in meerdere vleugels.

In onze vestigingen in Hasselt, Leuven of Olen ben je steeds welkom om onze ramen zelf te komen bekijken en uit te proberen, met ons deskundig advies erbij. Neem contact met ons op voor een afspraak of vraag alvast een vrijblijvende offerte op.