3 . 05 . 20

Pvc ramen reinigen: 3 fouten die je absoluut moet vermijden

pvc ramen reinigen

Raamprofielen in pvc vergen zeer weinig onderhoud. Toch betekent dit niet dat je zomaar ieder product of materiaal mag gebruiken tijdens je poetsbeurt. Hoe je pvc ramen reinigen… en net niet?

Fout 1: je pvc ramen droog afvegen

De profielen van je pvc ramen reinigen met een droge doek of stoffen vod? Geen goed idee. Je wekt namelijk alleen maar statische elektriciteit op aan het oppervlak van je profiel. Met als gevolg dat vuiltjes, stof en pollen eenvoudig worden aangetrokken en de kleur van je profiel op de duur doffer oogt.

Fout 2: schurende reinigingsmiddelen gebruiken

Laat schurende of krassende onderhoudsproducten achterwege. Hiermee verwijder je de kleurfolie van je raamprofielen. Nefast voor het uitzicht van je ramen.

Lees ook: zwarte pvc ramen voor je woning? Prima keuze, maar…

Fout 3: vermijd de bekende huismiddeltjes

Iedereen heeft ze wel in zijn berging, garage of tuinhuis staan, de traditionele producten die vaak hun nut bewijzen, maar ook zeer schadelijk kunnen zijn eens ze op het verkeerde materiaal worden aangebracht.

Wasbenzine, terpentine, azijn, nagellakremover, aceton – en ja – zelfs pvc-oplosmiddel. Deze vloeistoffen zijn absoluut ongeschikt om je pvc ramen mee te reinigen en brengen onherstelbare visuele schade toe aan je profiel. Toch stellen we vast dat deze fouten nog vaak worden gemaakt.

Pvc ramen reinigen: hoe pak je het dan wel aan?

Ga een of twee keer per jaar met lauw water met een beetje ontvetter in (bijvoorbeeld Dreft) over je profielen.

Bij de levering en plaatsing van jouw pvc ramen overhandigen we je standaard een premium Schüco Easycare Cura Set. Deze set bestaat uit hoogkwalitatieve onderhoudsproducten voor je profielen, rubberdichtingen en beslag.

Vergeet het onzichtbare vuil niet

Vuile profielen vallen natuurlijk meteen op. Maar het is niet de enige belangrijke plaats waar vuildeeltjes zich kunnen manifesteren. Controleer ook op tijd en stond:

  • In en rondom het beslag (scharnieren, sloten…): controleer de bewegende onderdelen minstens één keer per jaar en smeer ze lichtjes met speciaal smeermiddel
  • Rubberdichtingen: een jaarlijkse preventieve behandeling om de dichtingen buigzaam, waterafstotend en tochtwerend te houden, volstaat.

Lees ook: pvc ramen en deuren: een wereld van kleuren

All-in-one onderhoudsset

Bij Het Ramenhuis leggen we al ons vertrouwen in de pvc ramen van Schüco. Dit Duitse topmerk staat niet alleen bekend om zijn ramen en deuren van sterke kwaliteit en lange levensduur, maar ook omwille van zijn uitstekende productkennis en nazorg op vlak van onderhoud.

Bij de levering en plaatsing van jouw pvc ramen overhandigen we je standaard een premium Schüco Easycare Cura Set. Deze set bestaat uit hoogkwalitatieve onderhoudsproducten voor je profielen, rubberdichtingen en beslag. Je ramen behouden nog vele jaren hun oorspronkelijke, net-als-nieuwe look.

Heb je nog vragen voor ons in verband met het onderhoud van je pvc ramen? Of wil je graag een kijkje komen nemen naar ons assortiment? Wij heten je graag welkom in onze showroom. Neem contact met ons op en we plannen snel een afspraak in.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing