8 . 01 . 20

Waarom wij zweren bij warm edge (en niets anders meer aanbieden)

warm edge

Je bent op ramenjacht. Misschien heb je al je huiswerk al gemaakt. Maar als warm edge geen belletje doet rinkelen, lees je best dit artikel even door. De afstandshouder in je beglazing is namelijk meer dan een detail. En dat om drie redenen.  

Wat is warm edge?

Een ramenleverancier die het goed met je voorheeft, legt je duidelijk uit dat er twee types afstandshouders op de markt zijn. Een versie uit aluminium en eentje uit kunststof. Beide types hebben dezelfde functie: de precieze afstand tussen twee glasbladen bepalen en vasthouden.

Een ramenleverancier die het héél goed met je voorheeft, legt je uit waarom de variant uit kunststof – ook wel warm edge genoemd – de enige goede oplossing is.

Reden 1: warm edge springt in het oog

Aluminium is aluminium. En in tegenstelling tot bij raamprofielen kan je enkel kiezen voor deze typisch zilverachtige kleur. De kunststof variant die wij standaard laten inbouwen voor onze klanten is zwart van kleur. Een mooie match met quasi elk profiel, zeker met moderne, strakke ramen.

Reden 2: betere isolatieresultaten

Beter isoleren, betekent minder energiekosten betalen. Naast je profielen en beglazing speelt ook de keuze van je afstandshouders een rol. Zo win je met warm edge 0,1 tot 0,2 W/m2K in vergelijking met zijn aluminium voorganger. Een minieme investering, maar een niet te onderschatten winst over dertig à veertig jaar.

Reden 3: minder kans op condensatie

Aluminium is een sterke geleider van temperaturen. In bouwtermen: een koudebrug. In de zomer geleidt het de hitte gemakkelijker naar binnen. In de winter wordt het sneller kouder binnen. Bovendien vergroot je de kans op condensatie op de binnenzijde van je ramen.

Eerlijk advies voor een gemeende glimlach

Warm edge een detail? Alleen als je er niets over weet. En zo zijn er ongetwijfeld nog veel vragen waar je mee zit. Wij beloven je eerlijk, onafhankelijk advies. Jouw vraag in ruil voor onze ervaring? Neem contact met ons op en we laten snel van ons horen. Of waarom kom je niets even langs in onze showrooms in Leuven of Hasselt?

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing