20 . 04 . 20

Je vensterbank afwerken na een renovatie? 5 opties!

vensterbank afwerken

Nieuwe ramen plaatsen? Top, maar heb je ook al nagedacht over hoe je jouw nieuwe vensterbanken wenst af te werken? Wij sommen vijf mogelijkheden voor je op.

1. MDF

Schrijnwerk on the spot. Een vensterbank op maat die bovendien enorm budgetvriendelijk is. Het enige wat nog nodig is, is een likje verf om je vensterbank helemaal af te werken. Hou er wel rekening mee dat een nieuwe schilderbeurt regelmatig welkom is, zeker als je van plan bent een plant op de vensterbank te plaatsen die geregeld water nodig heeft.

2. Pvc

Pvc is eveneens een zeer budgetvriendelijke oplossing, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen krassen. Op vlak van afwerking kan je heel wat kanten uit. Denk maar aan pvc met marmer- of natuursteenlook. Of kies een kleur in dezelfde tint van je raamprofielen.

Lees ook: Welke materialen kiezen voor de binnenafwerking van je ramen? 

renovatiegids ramen en deuren

Wil je meer weten over
bouwen en renoveren?

Lees alle tips en weetjes in onze whitepaper

3. Natuursteen

Wil je jouw vensterbank afwerken met natuursteen? Wij hebben alle klassiekers in ons aanbod zitten: gezoete Belgische donkerblauwe hardsteen, juramarmer, bianco carrara met die typische retrolook, jasberggraniet… Natuurlijke klasse, die wel aan een hoger prijskaartje komt dan pvc of MDF.

Natuursteen is perfect hittebestendig, maar opgelet met vloeistoffen zoals white spirit, azijn of frisdrank. Eventuele vlekken krijg je nooit meer uit het oppervlak.

4. Composiet

Composiet leunt qua prijs dicht aan bij natuursteen, ook vaak qua looks, maar is geen natuurlijk materiaal. Wel een chemische samenstelling van verschillende materialen. Composiet kan tegen heel veel stootjes en is krasvast, maar niet hittebestendig. Geen aanrader in de buurt van warme kookpotten of hete koffie.

In tegenstelling tot natuursteen is composiet wel helemaal vloeistofdicht en vlekbestendig. Bovendien is dit materiaal heel eenvoudig in onderhoud.

Lees ook: Offerte ramen bij renovatie: welke vragen moet je zeker stellen aan je verkoper?

5. Pleister of gipsplaat

Een laatste manier om je vensterbanken af te werken, is pleister of gipsplaat aanbrengen op de dagkanten van je ramen. Zowel beneden, boven, links als rechts. Goedkoper dan natuursteen en composiet, maar prijziger dan MDF of pvc.

Het resultaat ziet er strak en modern uit, tenminste als je voldoende aandacht besteedt aan wat je op je vensterbank plaatst. Ook hier is het kleinste kringetje al snel zichtbaar.

Vensterbank afwerken: wij regelen alles

Heb je renovatiewerken op til staan? En moeten je ramen eruit? Bij Het Ramenhuis pakken we alles voor je aan, tot en met je vensterbanken. Van advies en opmeten tot en met de uiteindelijke plaatsing.

Benieuwd naar ons aanbod? Contacteer ons en we presenteren je met plezier onze oplossingen!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing