1 . 02 . 21

Premie beglazing: dubbele steun voor plaatsen hoogrendementsbeglazing

premie beglazing

Wie de komende twee jaar beslist om zijn bestaande ramen te vervangen door ramen met hoogrendementsbeglazing heeft mogelijk recht op een verdubbeling van de premie in vergelijking met vorig jaar. Concreet: de premie voor hoogrendementsbeglazing bedraagt in 2021 en 2022 tijdelijk 16 euro per m2. Een aanzienlijke besparing.

Premie beglazing: de voorwaarden

Vorig jaar bedroeg deze premie voor hoogrendementsbeglazing nog slechts 8 euro per m2.

Een héél interessante investering met andere woorden. Natuurlijk moet je aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze premie. De voornaamste zetten we op een rijtje:

  • De maximale Ug-waarde van de beglazing bedraagt 1,0 W/m2K (Wat betekent deze Ug-waarde eigenlijk?)
  • De vergunning van je bestaande woning of appartement is ingediend voor 1 januari 2006 of is voor diezelfde datum aangesloten op het elektriciteitsdistributienet.
  • Je nieuwe beglazing wordt geplaatst door een erkend aannemer.
  • De datum van je eindfactuur ligt tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022.

Twee uitzonderingen. Maak je enkel gebruik van het nachttarief op je elektriciteitsnet, dan bedraagt je mogelijke premie 24 euro per m2. Voor beschermde afnemers is dat 56 euro per m2 (maximaal 40% van het factuurbedrag).

Hou de warmte binnenshuis

Waarom het zo belangrijk is om je standaard dubbele beglazing – dat trouwens verplicht is sinds vorig jaar – te vervangen door hoogrendementsglas? Warme lucht is vluchtig en ontsnapt zowel langs je dak, je buitenmuren als je ramen. Hoe beter die allemaal geïsoleerd zijn, hoe lager je energieverbruik en dus ook je energiefactuur.

Door zo snel mogelijk in je nieuwe hoogrendementsbeglazing te investeren, doe je dus al een stevige duit in het zakje en perk je jouw energieverlies sterk in. En dat vele jaren lang.

Vraag tijdig je premie beglazing aan

Hoe eraan te beginnen? Je dient sowieso je aanvraag binnen de twee jaar na de datum van je eindfactuur te doen om recht te hebben op de premie. Deze kan je aanvragen op de website van netbeheerder Fluvius.