2 . 06 . 22

Zwart glas voor je voordeur of ramen? Deze klanten deden het voor

zwart glas voordeur

Ben je op zoek naar dat extra beetje privacy, maar wil je het liefst zo weinig mogelijk gordijnen of rolluiken in de weg hebben hangen? Een oplossing die meer en meer harten verovert, is zwart glas voor voordeuren of ramen.  

Wel naar buiten kijken, niet naar binnen

De technische term luidt gefumeerd glas, maar onze klanten vragen steevast naar zwart glas. En de laatste tijd zien we de vraag naar dit specifiek type van beglazing almaar vaker binnenkomen.

In feite gaat het om een variant op zonwerende beglazing. Door de sterke filter in het glas treedt er een blinderend effect op. Net zoals dat gebeurt bij donkergetinte ramen in wagens.

Het resultaat: je kunt nog perfect zien wie er buiten voor de deur staat – weliswaar ietsje donkerder – maar er kan niemand jouw woning binnenkijken. Een aandachtspunt is dat het hierdoor binnen ietsje donkerder wordt dan wanneer je voor standaardbeglazing zou kiezen.

Volledig of gedeeltelijk zwart glas?

Net om deze laatste reden is zwart glas een populaire keuze voor voordeuren die grotendeels uit beglazing bestaan. Maar het is ook perfect mogelijk om zwart glas enkel in een van de zijlichten van je voordeur te laten plaatsen. Hoe dan ook voorzien we bij het Ramenhuis altijd gelaagd glas in deuren, zodat ieders veiligheid gegarandeerd is.

zwart glas voordeur

Zwart glas is de ideale oplossing wanneer je niets wil opofferen op vlak van privacy en een heel strakke look nastreeft.

Zowel mogelijk voor pvc, aluminium als hout

Of je nu kiest voor ramen en deuren in pvc, aluminium of hout: zwarte beglazing past bij elk type van materiaal. Wens je graag advies over welke kleuren van profiel hier het best bij passen? Spreek zeker onze mensen in een van onze showrooms aan.

Bestaan er alternatieven?

Het prijskaartje van zwart glas voor je voordeur of ramen ligt wat hoger dan de standaard transparante uitvoering. Toch is dit type beglazing de ideale oplossing wanneer je niets wil opofferen op vlak van privacy en een heel strakke look nastreeft.

Eventuele alternatieven zijn gezandstraald glas, dat een iets minder moderne uitstraling heeft. Of spiegelglas, waar ook een filter in de beglazing zit. Het grote nadeel van spiegelglas is dat je toch nog eenvoudig binnenkijkt wanneer het buiten donker is en binnen het licht aan is. Met zwart glas valt dit nadeel helemaal weg.

Kom zelf een kijkje nemen in onze showrooms

Hoe zwarte beglazing er in de praktijk uitziet, kan je alvast bekijk in deze nieuwbouwwoning en in dit renovatieproject in Zonhoven. Wil je eens van dichtbij komen kennismaken? Je bent van harte welkom in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen voor een rondleiding en een lekkere tas koffie.

Heb je nog vragen voor ons? Stel ze alvast via ons contactformulier. Op zoek naar extra inspiratie voor je ramen en deuren? Bezoek dan zeker onze Pinterest-pagina!

renovatiegids ramen en deuren

Wil je meer weten over
bouwen en renoveren?

Lees alle tips en weetjes in onze whitepaper