30 . 03 . 22

“Onze ramen en deuren zetten onze gevelafwerking geweldig in de verf”

Veerle en Stefan startten in september 2019 met de bouw van hun nieuwbouwwoning in Zonhoven. Voor het koppel was hun woondroom glashelder: een mooi samenspel creëren tussen enerzijds hun ramen en deuren, en anderzijds hun metselwerk en gevelbekleding.

Gebouwd voor de toekomst

Als je voorbij de woning van het koppel wandelt, zou je nooit denken dat er zich eigenlijk twee woningen verschuilen achter de knappe voorgevel.

“We hebben er bewust voor gekozen om te bouwen met het oog op de toekomst. We wilden vooral niet te groot wonen. Daarom hebben we de bovenverdieping ingericht als aparte woonst, die met de lift toegankelijk is. Zelf wonen we vandaag op de benedenverdieping en genieten we van een ruime tuin en terras. Maar eens we ouder zijn, zal het waarschijnlijk moeilijker worden om al dat groen te onderhouden.”

Op dit moment woont de vader van Veerle boven het koppel. “De bedoeling is dat wij op onze oude dag naar boven verhuizen en de benedenverdieping verhuren. Qua oppervlakte moet dit deel van de woning zeker niet onderdoen voor het gelijkvloers. Bovendien beschikt de bovenste woning over een eigen patio vol licht.”

Liefde voor zwart

Nog opvallend: in de voorgevel vind je maar één raam terug. “We wilden vooral veel licht binnentrekken langs de achterzijde van de woning. Om de gevel toch wat te breken, hebben we een lang smal raam op de verdieping in laten tekenen door onze architect. Met een profiel dat lichtjes uit de gevel komt, om wat extra reliëf te creëren.”

“Maar wat de moderne look van onze voorgevel vooral versterkt, is de zwarte aluminium gevelbekleding met horizontale profielen. Onze garagepoort gaat er quasi onzichtbaar in op. Dankzij de mensen van het Ramenhuis zijn we in contact gekomen met een heel sterke firma die de gevelwerken uitstekend hebben uitgevoerd.”

De zwarte gevelbekleding is trouwens niet de enige opvallende hoogvlieger in de voorgevel. “Onze voordeur hebben we in zwarte beglazing laten uitvoeren. Niet zozeer omwille van privacy, maar eerder om het contrast tussen het donkere buitenschrijnwerk en de rode baksteen te versterken. We zijn echt heel gelukkig met het eindresultaat.”

Geen overstap

De meeste ramen en deuren vind je terug aan de achterzijde van de woning. “Onze keuken en woonkamer vormen er samen één grote ruimte. Daar wilden we dus zoveel mogelijk licht naar binnen halen.”

Daar zorgen de brede schuiframen en slanke profielen van Reynaers Aluminium voor. “We waren specifiek op zoek naar dunne, moderne raamprofielen, zoals je die vaak in de boekjes tegenkomt. Met deze ramen komen we heel dicht in de buurt van wat we zochten en konden we toch binnen het budget blijven.”

“Daarnaast wilden we ook absoluut een naadloze overgang tussen onze leefruimte en ons terras. De vloer aan beide kanten van het schuifraam loopt nu mooi door naar buiten, zonder overstap. Dat zorgt voor extra ruimtegevoel in huis.”

En ook aan de achterzijde van de woning keert het zwart meermaals terug, hier in de vorm van aluminium raambekleding en zwarte lamellen.

Waarom kozen Veerle en Stefan voor het Ramenhuis?

“We vragen altijd veel offertes op. Voor onze ramen en deuren hebben we zeker zo’n 6 prijsvoorstellen ontvangen. We keken vooral naar de factoren prijs, kwaliteit, levertijd en het visuele effect van de ramen en deuren in combinatie met de gekozen gevelbekleding.”

“Ondanks de onvoorspelbare levertermijnen door de plotse coronalockdown, blikken we terug op een heel geslaagde samenwerking. Het Ramenhuis heeft sterk mee nagedacht over het bekomen van een zo strak mogelijke afwerking, zonder dat de kosten fors de hoogte ingingen.”

Wij zoeken mee naar de perfecte match!

Net zoals bij Veerle en Stefan staan we onze bouwende en renoverende klanten graag bij van advies tot en met plaatsing. Breng zeker een bezoekje aan een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Maak er kennis met onze ramen en deuren van kwalitatieve en lokale makelij, zowel in pvc (Schüco), aluminium (Reynaers) als hout. Of neem meteen contact met ons op voor jouw vragen!