21 . 03 . 21

Streepvrije ramen in 5 stappen

streepvrije ramen

De lente is in het land en ook je ramen verwelkomen de aangename zonnestralen. Maar kunnen die best eerst een poetsbeurt gebruiken? Met onze 5 stappen geniet ook jij van streepvrije ramen!

Stap 1: het grove werk

Oeps, zijn je ramen heel vuil? Dan borstel je best met een zachte handveger eerst het vuil van zowel je raam als het kader. Vervolgens was je je raam met een oude spons en water met detergent. Zo verwijder je zelfs het meest hardnekkige vuil.

Stap 2: het geheime wapen

Tijd om je materiaal boven te halen! Vul je emmer opnieuw met water, detergent en… een scheutje azijn. Een ouderwets trucje om strepen tegen te gaan. Houd een spons, zeemvel en aftrekker bij de hand. En bescherm je vloer met een dweil.

Stap 3: een fris sopje

Maak het glas nat van onder naar boven. Onderaan is je raam het vuilst, dus door onderaan te beginnen, kan het detergent langer inwerken. Veeg vervolgens het kader schoon en droog dit onmiddellijk af om vervelende druipers tegen te gaan. Opgepast: was je ramen nooit in volle zon! Zo droogt alles veel sneller en zullen er lelijke strepen te zien zijn!

Stap 4: één vloeiende beweging

Aftrekker in de aanslag! Maak vloeiende bewegingen in bergjesvorm van boven naar beneden zonder je aftrekker van het glas te halen. Let er steeds op dat het rubber van je aftrekker nog in topconditie is. Is dit niet het geval, dan zullen er strepen te zien zijn.

Stap 5: de laatste details voor perfect streepvrije ramen

Zijn er nog druppels? Veeg ze weg met een droog zeemvel.

En nu? Genieten van je smetteloos resultaat!

Op zoek naar nieuwe ramen? Kom eens bij ons langs!

Onmogelijk om je ramen nog proper en glanzend te krijgen? Misschien is het tijd om je ramen en deuren volledig in het nieuw te zetten. Kom dan zeker eens een kijkje nemen in een van onze toonzalen in Hasselt, Leuven of Olen. Onze koffie staat al warm!