6 . 08 . 22

“Het is een eer om met Schüco te mogen werken”

Sinds begin 2021 verwelkomt Serge klanten uit de Kempense regio in onze nieuwe showroom in Olen. Zijn ervaring en liefde voor ramen en deuren komen bij hem rechtstreeks vanuit de praktijk. Een enorme meerwaarde voor klanten, dixit Serge zelf. We stellen deze gezellige Herentalsenaar met plezier aan je voor.

18 jaar buitenschrijnwerk in de vingers

Op zijn 42e staat Serge onze klanten bij met zijn allerbeste advies. Maar de grootste ervaring heeft hij opgedaan in het veld.

“Ik ben 18 jaar lang plaatser geweest van binnen- en buitenschrijnwerk: balustrades, trappen, gevelbekleding, maar ook ramen en deuren. Ik deed dat met veel plezier, totdat ik ernstige rugproblemen kreeg en het noodgedwongen kalmer aan moest gaan doen.”

“Zo groeide ik door naar een job in de verkoop. Net als bij het plaatsen van schrijnwerk, is het contact met de klant heel belangrijk. Het grote verschil met de rol als verkoper is dat je natuurlijk nog eerst mensen moet overtuigen.”

“Dat doe ik op mijn eigen manier, zonder te pushen. Vooral door mijn eigen ervaring in te zetten. Het grote voordeel van mijn verleden als plaatser: ik kan verder kijken dan de pure ramen en deuren. Zeker bij renovaties is dat belangrijk: zitten er verwarmingsleidingen in de weg, moet de vloer opengebroken worden? Dat zijn allemaal zaken waar je niet zomaar langs mag kijken. Voor de klant is dat informatie van goudwaarde, want het bespaart hen vele euro’s en kopzorgen doordat we het op tijd opmerken.”

“Tijdens mijn bezoek aan de woningen van klanten stel ik dan ook 101 vragen. Over hun leefgewoontes, hoe ze kamer per kamer hun ramen en deuren willen gebruiken…”

Liefde voor sterke merken

Met onze nieuwe, moderne showroom in Olen hebben we ons als Limburgse ramenfirma genesteld tussen de gezellige Kempenaren. Voor Serge werd het een beetje de omgekeerde richting. “Ik werk hier tussen de Limburgers, maar ik kon het me niet beter wensen (lacht). Het zijn een voor een keitoffe collega’s, met hun eigen speciale dialectjes. Warme mensen, die helemaal passen bij de huiselijke sfeer van onze nieuwe showroom hier.”

“En de producten, die zijn van een even hoog niveau. Ik kan het weten, want ik heb bijna alle merken van ramen in mijn handen gehad. Ik weet dus wat goed is in de markt. Alleen met Schüco had ik nog geen ervaring. Het is altijd een droom geweest om dat merk te mogen verkopen en nu is het eindelijk zover. Om vandaag met producten zoals die van Schüco en Reynaers te mogen werken, is dan ook een hele eer.”

 

Van Cadillacs tot diepzeeduiken

Waar vinden we Serge terug eens hij de deuren van onze Olense showroom achter zich dichttrekt? “Vandaag voornamelijk thuis. Ik ben mijn ouderlijk huis volop aan het verbouwen, een woning uit 1967. De collega’s van het Ramenhuis zijn hier net de ramen en deuren komen opmeten (lacht). Er is dus nog wel wat werk voor de boeg.”

“Daarnaast geniet ik ervan om nieuw leven te schenken aan oude dingen. Zo heb ik de onderdelen van verschillende oldtimers omgetoverd tot onder meer een schaakbord, een zeteltje, een stukje bar… En daarnaast ben ik aan de slag met het renoveren van een oude Cadillac uit 1961, die ik op mijn 18e kocht. Het is mijn levenswerk geworden.”

En duikt Serge niet in het werk en in de oldtimers, dan duikt hij het liefst ergens diep in het water. “Waar het warm genoeg is weliswaar, ik haat de kou. Ik ben een fervente vakantieduiker. De zee is het paradijs voor mij. Ik probeer het toch jaarlijks te doen wanneer ik op vakantie ga.”

De glimlach van Serge

Bij het Ramenhuis staat een service met de glimlach voorop. Waar krijgt Serge tot slot spontaan een glimlach van op zijn gezicht? “Als mensen naar mij lachen, dan ben ik al meteen dolgelukkig. Net als wanneer ik in de buurt van mijn partner en broer ben. Meer is er bij mij niet nodig om een smile op mijn gezicht te toveren.”

De raamkeuze van Serge en zijn partner

Voor de renovatie van zijn ouderlijke woning koos Serge voor Schüco Plana pvc ramen en voor de MasterPatio-ramen van Reynaers Aluminium, beiden in RAL9005-kleur. Wil je een kijkje komen nemen naar deze ramen of naar ons volledige aanbod? Wij nodigen je graag uit voor een bezoekje aan een van onze showrooms in Hasselt, Leuven of Olen. Tot binnenkort!

Commercieel adviseur met liefde voor ramen en deuren?

Voel jij net als Serge de liefde voor het verkoopvak? Om onze klanten te informeren en te inspireren tijdens hun zoektocht naar nieuwe ramen en deuren? Voor onze showroom in Hasselt zijn we momenteel nog op zoek naar een commercieel adviseur. Neem hier alvast een kijkje naar de vacature!