7 . 12 . 16

Is je woning klaar voor de winter?

Helaas, koning winter staat weer voor de deur! Hoewel je ongetwijfeld niet zal opendoen, kun je toch best je woning in optimaal voorbereiden op de winter. Bij het Ramenhuis helpen we je graag op weg met enkele niet te missen tips.

  • Stel de thermostaat in: wellicht heb je bij het begin van de zomer je thermostaat lager ingesteld. Met de barre temperaturen die er zitten aan te komen, kun je best opnieuw ingrijpen. Let wel op, voorzie ook gerust een dekentje of een gezellige dikke trui. Dat draagt ook bij aan de gezellige wintersfeer die we toch allemaal wel kunnen appreciëren.
  • Sluit waterkranen buiten af: Heb je buiten waterkranen geplaatst? Vergeet dan zeker niet de watertoevoer hiernaar af te sluiten. Je loopt anders namelijk het risico dat je waterleidingen bevriezen.
  • Ramen en deuren voldoende geïsoleerd? Kom gerust eens praten over hoe je ramen/deuren nog beter de warmte binnen (en vooral de koude buiten) kunnen houden.
  • Het wordt glad: zorg er zeker voor dat je een kleine voorraad zout bij de hand houdt om de toegangswegen naar je woning vlot en vooral veilig bereikbaar te houden.
  • Bomen en bladeren: maak zeker je dakgoten of afvoerkanalen vrij van bladeren. De herfst heeft lelijk huisgehouden en een dakgoot vol bladeren kan verstoppen, met alle gevolgen van dien.

Heb je zelf nog meer weetjes over hoe je je woning winterklaar maakt? Stuur ze ons door en wij voegen ze graag toe aan onze tips.