4 . 11 . 21

“We gaan nog harder inzetten op het geluk van onze collega’s en klanten”

Bij het Ramenhuis in Hasselt geven elke dag drie zussen het beste van zichzelf. In deze blog stellen we grote zus Inge aan je voor. Onze financieel en HR-verantwoordelijke staat er elke dag opnieuw met de glimlach en dat al bijna tien jaar. Tijd voor een kennismaking met deze collega die we gerust onze smile manager mogen noemen. 

“Nooit gedacht dat het zo snel zou gaan”

Inge zette haar eerste stappen bij het Ramenhuis als administratief medewerker, maar er zijn maar weinig taken die ze nog niet bij ons heeft uitgevoerd. “Ik heb bijna alles gedaan, behalve de verkoop: helpen op de beurs, dossiers, telefoons, facturatie, boekhouding, personeelszaken, … “

“Nochtans had het niet zoveel gescheeld of ik was helemaal ergens anders beland. Na een herstructurering bij een vorige werkgever zou ik ofwel mijn man vervoegen in zijn schildersbedrijf of opnieuw de boeken invliegen. Maar toen kreeg ik een telefoontje van een oude bekende die intussen het Ramenhuis had opgestart. Of ik niet eens wou langskomen voor een gesprek. Al snel volgden de handtekeningen.”

“Intussen zijn we al bijna tien jaar verder. Ongelofelijk wat we op die tijd bereikt hebben. Zeker met de opening van onze derde vestiging in Olen. Zaakvoerders Paul en Stefan hebben altijd wel de ambitie gehad om er iets heel mooi van te maken, maar ik had nooit gedacht dat we zo snel zouden groeien.”

“Carrières nog beter uitbouwen”

“Dat brengt natuurlijk wel met zich mee dat het werk heel vlot binnenstroomt. Daarom zijn we op zoek naar een junior administratief bediende. Het plan is dat ik me in de nabije toekomst meer op het HR-hoofdstuk ga concentreren.”

“Meer vestigingen betekent meer mensen en dus wordt het nog belangrijker om zo dicht mogelijk bij die mensen te staan. Op die manier willen we er ook voor zorgen dat iedereen zich gelukkig blijft voelen bij ons en dat de keten van magazijn tot plaatsing bij de klant vlotjes blijft verlopen. Alles voor die glimlach, zowel bij onze collega’s als bij onze klanten. Een grote uitdaging, maar ik voel me er helemaal klaar voor.”

“Ongelofelijk wat we op 10 jaar tijd bereikt hebben. Zaakvoerders Paul en Stefan hebben altijd wel de ambitie gehad om er iets heel mooi van te maken, maar ik had nooit gedacht dat we zo snel zouden groeien.”

“Ik word wel eens de strenge van de drie genoemd”

Een familiale sfeer is in het geval van Inge bij het Ramenhuis wel heel letterlijk te nemen. “Op een of andere manier is het zover gekomen dat mijn twee jongere zussen vandaag directe collega’s zijn. We zitten wel bewust niet aan hetzelfde bureau (lacht).”

“Iedereen is intussen helemaal gewend aan ons. Al krijgen we soms nog wel eens grapje naar het hoofd geslingerd. Zo word ik al snel als de strenge van de drie bestempeld. Geen idee waar dat vandaan komt (lacht).”

“Maar in alle ernst: het is wel fijn om mijn zussen zo dicht bij me te hebben. We voelen elkaar heel goed aan. En soms is het ook gewoon eens fijn dat je zus je eens vastpakt als je een mindere dag hebt of vice versa.”

“Kleine gelukjes zijn de beste gelukjes”

Geeft Inge niet het beste van zichzelf voor onze klanten en collega’s, dan zet ze zich volop in voor haar gezin en haar twee tienerkinderen. “En voor onze Franse bulldog, waar ik graag mee ga wandelen. Ik vertrek trouwens nooit zonder mijn smartphone. Wanneer ik iets mooi spot, wil ik daar meteen een foto van nemen. Een mooie zonsondergang of reflectie in het water, dat zijn de kleine dingen die me gelukkig maken.”

“Verder ga ik ook heel graag op vakantie, hou ik de laatste modetrends in de gaten en probeer ik zoveel mogelijk mensen rondom me te helpen. Zo ga ik nog elke zaterdag bij mijn grootmoeder van 93 langs om haar kapsel te verzorgen of om samen te gaan winkelen. Dat zorgzame zal er nooit uit gaan (lacht). Als alles wegvalt, is liefde het enige dat nog overblijft.”