31 . 01 . 20

Geluidswerende ramen: onze oplossing begint bij een huisbezoek

geluidswerende ramen

Zorgen enkel geluidswerende ramen voor complete stilte? Nee, want ook de rest van de woning speelt een grote rol. Maar de juiste keuzes zorgen wel voor een wereld van verschil. Wij hebben vier oplossingen in huis die de nodige opluchting kunnen bieden.

Glasbladen van oneven dikte

Dubbele beglazing bestaat uit een binnenste en buitenste glasblad met daartussen een spouw gevuld met gas. Bij Het Ramenhuis zorgen we dat beide glasbladen een verschillende dikte hebben, indien de woning dit technisch toelaat.

Doordat één glasblad bijvoorbeeld 4 mm dik is en het andere 5 of 6 mm, worden de geluidstrillingen beter afgebroken. Dit levert meer demping op dan bij een raam met twee glasbladen van 4 mm.

Let wel: niet elke ramenleverancier biedt standaard glasbladen met een oneven dikte aan. Je offerte ziet er hierdoor misschien beter uit, maar je hoort geen enkele decibel minder.

Extra dichtingen in het profiel

Het materiaal van je raamprofielen heeft zeker een effect op het niveau van akoestische isolatie. Zo scoren hout en pvc over het algemeen beter dan aluminium. Maar vooral het aantal dichtingen en de plaatsing van het raam spelen een grote rol.

Bij Het Ramenhuis beschikken zowel onze Reynaers– als Schüco-ramen over de nodige dichtingen. Onze pvc-ramen voorzien we bovendien standaard van drie in plaats van twee dichtingen. Bij de uiteindelijke plaatsing is geluidswerend PUR-schuim een extra optie om de akoestische isolatie nog wat te verbeteren.

Akoestische beglazing

Een andere manier om geluidswerende ramen te verkrijgen, is het integreren van akoestische beglazing. Kort samengevat: elke glasblad neemt toe in dikte. 5 mm aan de ene zijde en 8 mm aan de andere zijde bijvoorbeeld. Je geluidsniveau duikt meteen een aantal decibel naar beneden.

Geluiddempende folie

Een laatste, effectieve oplossing voor geluidswerende ramen: beglazing met geïntegreerde dempende folie. Deze transparante folie zit dan tussen de twee glasbladen. Deze optie is wel wat prijziger dan de voorgaande oplossingen.

Geluidswerende ramen voor jouw woning: mogen we eens komen kijken?

Zoals we al zeiden: de juiste oplossing hangt af van verschillende factoren. Woon je langs een drukke steenweg in de nabijheid van een station? Hoe breed zijn je buitenmuren? Heb je rolluiken in huis?

Mochten we voor jou aan de slag gaan, dan plannen we graag een afspraak bij jou thuis. We nemen alle factoren in acht om de geluidswerende ramen te plaatsen die je een glimlach in plaats van kopzorgen bezorgen.

Klaar voor een eerste ontmoeting in alle stilte? Stuur ons een mailtje en we leggen graag een afspraak vast.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing