14 . 04 . 22

“Extra opvolging maakt het grote verschil voor de klant”

Zijn eerste werkervaring sinds de schoolbanken was als plaatser van ramen en deuren. Sindsdien heeft hij de sector nooit losgelaten. Maak kennis met technisch opmeter en projectleider Erwin, al 5 jaar een van onze rotsen in de branding tussen planning en plaatsing. 

“Voortdurend communiceren”

Momenteel zijn we bezig met de bouw van onze nieuwe kantoren in het Hasseltse Berbroek. Het is van daaruit dat Erwin en zijn collega’s hun werkdag starten. Met zijn drieën zijn ze, het team van technisch opmeters. In de loop der jaren hebben ze ook meer en meer de rol van projectleider op zich genomen. Op dit moment zijn ze op zoek naar een vierde teamgenoot.

“Het gaat hier inderdaad goed vooruit (lacht). Doordat het Ramenhuis de laatste jaren flink gegroeid is, is ook onze functie wat uitgebreider worden. Vroeger voerden we alleen de opmetingen op de werf uit en zorgden we ervoor dat de bestellingen tijdig en zoals afgesproken op de werf van de klant arriveerden. Vandaag is de opvolging na plaatsing ook een belangrijk deel van ons takenpakket. Heeft de klant nog bepaalde vragen? Moet er bijvoorbeeld nog een siergreep of deurcilinder bijbesteld worden?”

“Om al deze informatie in goede banen te leiden, kan je niet zonder een duidelijke communicatie. Enerzijds met de dienst planning, zodat zowel de klant als onze plaatsers weten waar ze aan toe zijn. En anderzijds met de plaatsers zelf. We waken er mee over dat die wisselwerking zo optimaal mogelijk verloopt.”

“Geef mij maar verbouwingen”

Erwin heeft al vele watertjes doorzwommen binnen de wereld van ramen en deuren. “Eens ik van school af was, ben ik meteen begonnen als assembleur van ramen. Daarna ben ik doorgegroeid tot plaatser, werfverantwoordelijke en uiteindelijk opmeter. Het is in die laatste functie dat ik me het best voel.”

“Waarom? Omdat ieder project een heel nieuw gegeven is. Zeker verbouwingen vind ik geweldig om te doen. De uitdaging is over het algemeen groter dan bij een nieuwbouwwoning. Je moet ook meer rekening houden met de opbouw en structuur van de woning. Er komt dus wel wat extra technische kennis en ervaring bij kijken.”

“Daarnaast ben ik ook altijd blij dat we zoveel rechtstreeks contact met onze klanten hebben. Zo gaan we altijd persoonlijk mee op werfronde om te overlopen welke ramen en deuren waar moeten komen, hoe en in  welke richting ze open moeten gaan… zodat elk detail goed doorgesproken wordt. Net door die extra inspanningen maken we volgens mij het grote verschil bij het Ramenhuis.”

 

“We gaan altijd persoonlijk mee op werfronde met de klant zodat alle neuzen in dezelfde richting staan. Net door die extra inspanningen maken we volgens mij het grote verschil bij het Ramenhuis.”

 

Clean desk fan

Als Erwin zichzelf in één woord moet samenvatten op de werkvloer, wat zou dat dan zijn? “Principieel, denk ik. Ik volg altijd alles goed op, ik kan niet zomaar iets tussen mijn dossiers in laten komen. Als je naar mijn bureau kijkt, zal je ook altijd zien dat alles er meestal piekfijn bij ligt (lacht). Dat betekent niet dat er nooit gelachen kan worden. Integendeel! We zijn hier een familiale bende die er samen graag op los zevert (lacht).”

En wat voor iemand moet het nieuwe teamlid zijn van Erwin en zijn collega’s? “Iemand met voldoende technische inzicht in de bouw, maar tegelijkertijd ook een joviaal iemand die ervan houdt om een los babbeltje te slaan. Het moet niet altijd serieus zijn!”

Bonsai en familiegeluk

Het Ramenhuis, dat zijn ramen en deuren geplaatst met de glimlach. Wat bezorgt Erwin een warme glimlach op zijn gezicht?

“Ik ben een echte familiemens, dus sowieso mijn gezin en twee kinderen. Ze zijn intussen 26 en 23 jaar oud, en hebben elk hun weg al gevonden. Dat doet mij en mijn vrouw enorm veel plezier.”

“Daarnaast kan ik er heel gelukkig van worden wanneer ik met mijn bonsaiboompjes bezig ben. Dat doe ik nu al zo’n 20 jaar. Het geeft me enorm veel rust. Ik ben ook altijd gefascineerd geweest door de Japanse cultuur. Ik ben helaas nog niet tot ginder geraakt, dus dat staat nog op mijn verlanglijstje.”

“In tussentijd zoek ik het liefst warme oorden op zoals Frankrijk of Tenerife, of trek ik met de elektrische fiets of met onze hond eropuit. Daar kan ik evenzeer van genieten.”

Ben jij onze volgende technisch opmeter / projectleider?

Herken jij jezelf in die joviale, technisch sterke persoon met inzicht in bouw en buitenschrijnwerk waar Erwin het over heeft? En wandel jij, net als ons, ook met de glimlach door het leven? Aarzel dan niet om te solliciteren op onze vacature.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing