15 . 08 . 22

Energiezuinig renoveren: een hol begrip zonder betrouwbare ramen en deuren

energiezuinig renoveren

De dagen dat energiezuinig renoveren nog mooi meegenomen was, liggen al even achter ons. De renovatieplicht vanaf 2023, banken die wantrouwiger zijn geworden op leningen voor verouderde en energieverslindende woningen… en natuurlijk de absurde energieprijzen: besparen op je energiefactuur begint meer dan ooit bij de basis. Dus ook bij je ramen en deuren.  

Waarom energiezuinig renoveren?

Gemiddeld 30% procent van de warmte in een pover geïsoleerd huis gaat verloren via het dak, 20% via de muren en een dikke 15% via de ramen en deuren. Om maximaal te besparen op je energiefactuur, investeer je dus best eerst in deze delen van de gebouwschil. Dit zijn namelijk dé grote verschilmakers op lange termijn.

Lees ook: 7 signalen dat het hoog tijd is om je ramen te vervangen

Investeer in betrouwbare profielen én beglazing

Warm edge, driedubbele beglazing, profielen met x-tal verschillende kamers… Veel verkopers zullen de ene ramenterm na de andere op je afvuren. Belangrijk om te weten is dat al deze oplossingen pas volledig tot hun recht komen wanneer ze samenkomen in één kwalitatief eindproduct.

Bij het Ramenhuis werken we samen met de sterkste ramenmerken in de markt. Voor pvc is dat Schüco en voor aluminium Reynaers: Europese, bewezen kwaliteit. Waarom deze ramen wél alles in zich hebben om je energiefactuur mee te helpen verlagen, tonen we je met plezier in een van onze showrooms in Hasselt, Leuven of Olen.

Bij het Ramenhuis werken we samen met de sterkste ramenmerken in de markt. Voor pvc is dat Schüco en voor aluminium Reynaers: Europese, bewezen kwaliteit.

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing

Profiteer nog maximaal van premies

Zoals we hierboven al stelden: energiezuinig renoveren wordt er helaas niet betaalbaarder op.

Banken lijken bovendien almaar minder snel geneigd om nog 80 of 90% van de waarde van de woning toe te kennen voor een lening voor een energieverslindende woning. Hoe lager de energiescore van de woning, hoe lager de potentiële verkoopwaarde en hoe meer risico de bank dus neemt bij wanbetaling.

Daarnaast zal je vanaf 2023 ook verplicht zijn om een woning met een slechte energiescore binnen de vijf jaar na aankoop energiezuinig te renoveren. Met andere woorden: de tijd is vandaag nog in je voordeel. Zeker aangezien je nog kunt profiteren van premies voor het plaatsen van nieuwe ramen en deuren.

Zet vandaag nog de eerste stap

Counter de onzekere energieprijzen en til de waarde én looks van je woning meteen naar een hoger niveau met nieuwe ramen en deuren van Belgische, hoge kwaliteit. We heten je van harte welkom in een van onze showrooms. Of heb je nu al vragen? Neem meteen contact met ons op of vraag een offerte aan.