17 . 05 . 21

“Ik sta bekend als het grote lawaai op de werkvloer”

Bij Het Ramenhuis staan we voor een service met de glimlach, of je nu in Hasselt, Leuven of Olen binnenstapt. Wij tonen je ook graag de mensen achter die glimlach. In deze blog laten we je kennismaken met Bart. Lang één van onze plaatsers, maar dit jaar viert hij zijn tienjarig jubileum bij ons als verantwoordelijke van het magazijn.

“Overal van meeproeven”

“Ik heb heel mijn beroepsleven lang ramen en deuren geplaatst. Een geweldig toffe job, ik genoot er ook altijd van om buiten te zitten. Ook al die jaren bij Het Ramenhuis. Rugproblemen beslisten er helaas anders over. Een tijdje geleden kreeg ik daarom een nieuwe functie in het centrale magazijn. Vandaag zorg ik ervoor dat alle materialen netjes klaarstaan voor onze plaatsers, van de kleinste schroefjes over isolatiemateriaal tot houtafwerking en dat alle bestellingen kloppen.”

“Toegegeven, in het begin was dat wel zoeken. Het Ramenhuis was net bezig aan een stevige groei en dat bracht de nodige drukte met zich mee. Meer montageploegen betekent ook efficiënter leren organiseren. Maar ik heb gelukkig de tijd gekregen om mijn eigen weg hierin te vinden.”

“Toch betekent dat niet dat ik alleen in het magazijn bezig ben. Ik word overal een beetje ingezet: opmeten, hier en dan nog iets klein plaatsen, nazicht… Dat maakt dat ik met meer collega’s dan ooit in contact kom, en da’s natuurlijk geweldig.”

“Stiel geleerd in werkhuis van mijn pa”

Op zijn 39e is Bart al twintig jaar actief in de wereld van buitenschrijnwerk. Vanwaar die passie? “Mijn pa is altijd schrijnwerker geweest. In zijn werkhuis heb ik alles over hout geleerd en tegelijkertijd heb ik ook leren werken met machines. Vandaag vind ik er nog altijd heel veel plezier in. En mijn pa, die is er nog altijd graag bij wanneer ik bezig ben.”

“Ik bewerk het liefst massief hout, vooral eik. Met de renovatie van ons eigen huis heb ik me helemaal kunnen uitleven. De kleerkast van de kinderen, onze nieuwe trap, een nieuwe bureaukast, ze zijn allemaal van eigen makelij. Daar ben ik echt wel trots op.”

“Zwart steekt erbovenuit”

“Vroeger waren de meeste raamprofielen trouwens in hout, dus zo ben ik een beetje in de ramen- en deurenwereld gerold. Een keuze waar ik nog altijd heel tevreden mee ben.”

“Vandaag is de goesting van de ramenklant véél uitgebreider. Aluminium en pvc zijn veruit de populairste keuzes. Toch schommelen de trends redelijk sterk. Waar een paar jaar geleden donkergrijze tinten hét van hét waren, kiest de meerderheid vandaag duidelijk voor zwart, strak en recht.”

“Lachen, grappen, zingen en roepen, dat vat mij goed samen. Ik probeer de sfeer er zeker in te houden.”

“Lachen, grappen, roepen en zingen”

Wat onthoudt Bart na tien jaar bij Het Ramenhuis? “In een snelle, vluchtige wereld als de ramenbusiness heb ik hier mijn plaats gevonden. Een raam zetten is op de meeste plaatsen technisch vaak hetzelfde, maar het is alles rondom wat meetelt en het verschil maakt. De omgang en opvolging met de klant die hier superbelangrijk is, de ongedwongen omgang met collega’s… Oprichters Paul en Stefan hebben bijvoorbeeld mijn trouw en de geboortes van mijn twee kinderen meegemaakt. Dat wil wel wat zeggen.”

“Wat voor iemand ik op de werkvloer ben? Ik vind van mezelf wel dat ik positief ingesteld ben. Lachen, grappen, zingen en roepen, dat vat mij goed samen. Ik probeer de sfeer er zeker in te houden. Waarschijnlijk sta ik hier ook bekend als het grootste lawaai, ik zal nooit een microfoon nodig hebben (lacht).”

“Daarom kijk ik ook altijd uit naar de teamactiviteiten. De jaarlijkse familiedag, maar vooral de teambarbecue. Dan sta ik samen met medeoprichter Stefan traditiegetrouw achter de grill. Zelf ben ik thuis ook fervent met barbecue bezig. Vooral met slow en long cooking. Zo heb ik mijn eigen smoker gemaakt uit een hoop oud staal. Dat heeft al veel lekkere stukjes vlees opgeleverd. De collega’s blijven vragen waar hun uitnodiging blijft. Ze zullen nog even geduld moeten hebben (lacht).”

 

Op zoek naar een job waar (glim)lachen centraal staat?

Bij Het Ramenhuis zijn we altijd op zoek naar extra ervaring en expertise. Ben jij iemand die even gepassioneerd is door ramen en deuren als van een fijne samenwerking met je klanten? En die dat altijd met de glimlach doet? Dan willen we zeker eens graag met je kennismaken. Neem contact met ons op en we laten je zo snel mogelijk meer weten.