3 . 06 . 19

De ideale ramenfirma? Die vind je in 6 stappen

ramenfirma

Je ramen en deuren bepalen voor een groot stuk de identiteit van je woning. Hoe weet je zeker dat je met de juiste ramenfirma in zee stapt? Zes tips die voor jou als klant straks het verschil maken.

In tijden van online reviews is het heel wat eenvoudiger geworden om te polsen naar de kwaliteit en de reputatie van een ramenfirma. Maar hoe hak je de knoop door na die eerste selectieronde? Welke factoren spelen mee eens je de verkoper zelf voor je hebt staan? En welke kansen mag je zelf niet laten liggen?

1. Check de financiële status

Heb je een aantal ramenfirma’s op het oog? Dan kan je om te beginnen al eens een kijkje nemen naar hun financiële huishouden. Want een firma die met rode cijfers flirt, is wellicht niet de meest betrouwbare partner. Zeker met het oog op de service na de plaatsing van je ramen. Via de balanscentrale op de website van de Nationale Bank kan je eenvoudig de jaarrekeningen overlopen.

2. Kies voor lokaal

Wie helpt je het best in geval van problemen? Een ramenfirma die zijn atelier op maximum 20 kilometer van je woning heeft liggen? Of een firma in één of twee provincies verder? Een lokale speler treedt sneller en efficiënter op. Met vestigingen in Hasselt en Leuven dekt Het Ramenhuis alvast een heel groot territorium af in Vlaanderen.

Informeer ook naar de productie van de ramen. Gebeurt de assemblage – zoals bij Het Ramenhuis – enkel en alleen in België of gebeurt alles in het buitenland? Bij problemen of onduidelijkheden ben je blij dat je een raam van Belgische makelij hebt en is de oplossing snel voorhanden. Bij buitenlandse productie vallen en heel stuk zekerheid en kwaliteitsgaranties weg.

3. Heeft het bedrijf voldoende ervaring?

Een bedrijf dat net komt kijken op de markt kan best een goede service en kwaliteit bieden, maar is logischerwijs ook minder goed voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Met bijna tien jaar ervaring op de teller zijn we bij Het Ramenhuis perfect voorbereid op elk scenario. En daar profiteer jij als klant optimaal van.

4. Bezoek de toonzaal

Breng altijd een bezoekje aan de verkoper. Hoe ziet zijn toonzaal eruit? Welk gevoel krijg je bij de ramenfirma? Ontvangen ze je met de glimlach? Kan je de producten van dichtbij bekijken en de nodige vragen stellen? Werken ze samen met de marktleiders of krijg je onbekende, witte producten gepresenteerd?

Bereid je bezoek goed voor en vraag door. Tonen de verkopers de goesting en passie om je advies te geven of proberen ze je koste wat kost een specifiek product aan te praten?

5. Hoe zit het met naservice en garanties?

Zit het nog goed met je checklist? Vergeet zeker niet te polsen naar de naservice en garanties tijdens en na de plaatsing van je ramen. Zodat je op elk moment kan rekenen op een hulpvaardige partner.

6. Kijk verder dan de prijs

Tot slot nog een belangrijke tip. Een lage prijs kan interessant lijken, maar wordt altijd door iets anders gecompenseerd. Een lage kwaliteit van ramen, een minder goede plaatsing, de naservice of garanties die te wensen over laten, … Door slim te investeren in goede ramen koop je ook meteen ijzersterke kwaliteit en service op lange termijn.

Wij dagen je uit!

Zie je het zitten om met deze checklist aan de slag te gaan? We dagen je uit om een keertje bij ons op bezoek te komen. En om ons helemaal op de rooster te leggen. We zijn er zeker van dat we jou een mooie service en plaatsing kunnen bieden, zodat we dezelfde glimlach op jouw gezicht kunnen toveren als die waar wij dagelijks mee werken.

Of zit je nog met een aantal vragen? Neem contact met ons op en we antwoorden meteen.