2 . 09 . 20

”Hallo Ramenhuis?” Deze vragen stellen onze klanten het vaakst

Waar liggen onze klanten, of beter, jouw collega-(ver)bouwers het meest wakker van tijdens hun zoektocht naar nieuwe ramen? Onze medewerkers verzamelden de meest voorkomende vragen.

“Wie komt onze ramen plaatsen?”

Bij Het Ramenhuis kiezen we resoluut voor een eigen plaatsingsteam, volledig bij ons onder contract. Op deze manier behouden we het totaaloverzicht over de werf en kunnen we de allerbeste kwaliteit garanderen.

Bovendien bouw je als klant heel wat extra zekerheid in:

  • Onze plaatsers maken na afloop een gedetailleerd verslag op dat ze overlopen met onze technisch verantwoordelijke
  • Wij ronden pas af nadat we samen het opleveringsdocument hebben ondertekend
  • Verzekerings- en garantietechnisch is alles tot in de puntjes geregeld

Tot slot hoeven we je niet te vertellen hoe belangrijk het is om met een team te werken dat al jarenlang op elkaar is ingespeeld. En dat zijn ervaring jaar na jaar uitbouwt dankzij gerichte opleidingen en trainingen.

Lees ook: Je oude ramen renoveren: onze tips voor een vlotte plaatsing

“Werken jullie met Belgische producten?”

Zonder uitzondering: ja! Alle ramen die we plaatsen, worden lokaal vervaardigd. Dit betekent dat al onze profielen en beglazing van Europese kwaliteit zijn. Al onze producten zijn dan ook CE-gekeurd en voldoen aan de meest recente normen en garantievoorwaarden (10 tot 12 jaar).

Dit houdt ook in dat we op elk moment een korte communicatielijn hebben met onze leveranciers. In het geval van eventuele productiefoutjes of last minute aanpassingen, kunnen we dus zeer snel ingrijpen.

En vergeet niet: wie investeert in Belgische makelij, investeert ook in Belgische werkgelegenheid. Meer dan ooit is kiezen voor lokaal een slimme keuze voor de toekomst.

Lees ook: Wij zijn een Reynaers Installers: maar wat win jij daarbij?

Bij Het Ramenhuis proberen we al van bij het eerste overleg een duidelijk beeld te vormen van de juiste levertermijn. Zodat jij jouw (ver)bouwplanning zo goed mogelijk kan inschatten.

“Wanneer worden onze ramen geleverd?”

Bestel je jouw ramen bij ons, dan komen we in normale omstandigheden na twee à drie weken langs voor de opmetingen op de werf. Daarna is het gemiddeld twaalf weken wachten tot de eigenlijk plaatsing. Al kan daar wat marge op zitten. Hoeveel marge? Dat hangt in de eerste plaats af van de keuze van afwerking. Want elk raam dat we plaatsen, is uniek en wordt tot op de millimeter precies geproduceerd.

Kies je voor een standaardkleur in dubbele beglazing die snel voorradig is of ga je voor eerder voor een zeldzame afwerking, triple beglazing en speciaal gekleurde afstandshouders? In dat laatste geval valt de levertermijn mogelijk langer uit.

Wist je dat er – alles samengeteld – bijna 20.000 kleur- en profielcombinaties bestaan, alleen al binnen het pvc-gamma van Schüco?

Bij Het Ramenhuis proberen we al van bij het eerste overleg een duidelijk beeld te vormen van de juiste levertermijn. Zodat jij jouw (ver)bouwplanning zo goed mogelijk kan inschatten en goede afspraken kan maken met de volgende aannemers.

Lees ook: Wat zijn de beste maanden om je ramen te bestellen?

“Kies ik best voor hout, aluminium of pvc?”

Een veel voorkomende vraag, maar eentje waar we het antwoord helaas schuldig op moeten blijven. Meer nog, we gaan waarschijnlijk zelf een aantal vragen op je moeten afvuren om te checken welk materiaal het best bij je past:

  • Warm, strak, natuurlijk… Welke look streef je na?
  • Naar welke (kleur van) afwerking ben je precies op zoek?
  • Welk budget kan je vrijmaken voor je ramen?
  • Hoe sterk moeten je ramen isoleren?

Lees ook: Hout, alu of pvc? Jawadde!

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Geen nood, wij beantwoorden ze met de glimlach. Telefonisch of tijdens een bezoekje en een kopje koffie in één van onze toonzalen, onze collega’s maken je graag wijzer.