20 . 09 . 19

Levertermijn ramen: wat zijn de beste maanden om te bestellen?

levertermijn-ramen

Oktober, november en januari. Bestel je jouw ramen tijdens deze periode, dan is de kans al meteen een pak kleiner dat je verdere bouwplanning in de soep loopt. Maar er is meer. Hoe vermijd je nog dat de levertermijn van je ramen en deuren te fel oploopt?

Houd rekening met verlofperiodes

Het kerst- en zomerverlof zijn traditioneel periodes waarin de bouwactiviteit op een laag pitje staat. Tenminste, bij de meeste producenten en verdelers. Maar niet per se op je werf. Om verrassingen van het laatste moment te vermijden, speel je beter op safe:

  • Ga je bouwen? Ga twee à drie maanden voor de start van de grondwerken op zoek naar de geschikte ramenleverancier. Begin ook niet té vroeg, want prijzen kunnen relatief snel veranderen.
  • Probeer je ramenofferte te ondertekenen op het moment dat je grondwerken van start gaan. Nog eens twee tot drie maanden later kan je firma je ramen en deuren al komen opmeten.

Lees ook: hoe herken je een ramenfirma die het goed met je voorheeft?

Vermijd piekmomenten

Nieuwe of lagere premies, de betonstop, de jaarlijkse Batibouw-gekte… Zowel vanuit de overheid als de bouwsector worden mensen nu en dan warmgemaakt om te bouwen of te renoveren. En dus stromen de bouwaanvragen massaal tegelijkertijd binnen, net als de opdrachten bij ramenleveranciers. Met het risico dat ook de levertermijn van jouw ramen oploopt.

levertermijn-ramen

Je doet er dus beter aan om deze piekmomenten te vermijden. De kans is trouwens groot dat je een paar maanden voor Batibouw minder voor je ramen betaalt dan tijdens de beurs, inclusief de kortingen. Onthoud: een korte leverperiode, een lage prijs én een goed product, dat klinkt meestal te mooi om waar te zijn.

Hoe helpt Het Ramenhuis jouw timing nakomen?

Eerst en vooral door altijd open kaart te spelen. Wat ze je ook proberen te vertellen, de gemiddelde levertermijn van ramenen deuren bedraagt om en bij de twaalf weken. Kort samengevat, komt dat omdat we elk product voor elke klant op maat maken. Geen standaardproducten en dus ook geen grote voorraden waar me meteen uit kunnen putten.

Eens je ramen besteld zijn, komen we een aantal technische opmetingen doen op je werf. Vanaf dan is het tien tot veertien weken wachten. Wanneer we alles precies komen plaatsen? Twee à drie weken voor onze komst prikken we samen de exacte datum, zodat je nog alle tijd hebt om de nodige afspraken te maken met je andere aannemers.

Wens je extra info over onze levertermijnen of over onze manier van werken? Breng zeker een bezoekje aan één van onze showrooms of contacteer ons vrijblijvend!

Jouw project bespreken?

Kom eens op de koffie en wij vertalen je plannen naar de beste oplossing