26 . 10 . 20

Hefschuifraam of standaard schuifsysteem? Deze factoren bepalen je keuze

hefschuifraam

Schuiframen zijn vandaag bijna niet meer weg te denken uit nieuwbouwprojecten of bij ingrijpende renovaties. Meer binnenkomend licht, een weidser uitzicht en een extra ruimtegevoel zijn de beloningen voor je investering. Nu nog kiezen welk systeem je straks gebruikt om je raam te openen. Wordt het een hefschuifraam of een standaard schuifraam?

1. Hoe zwaar wordt je raam?

Bij het openen van een hefschuifraam til je het raam uit zijn rail. Dankzij het eenvoudige hefboomprincipe moet je amper kracht zetten op de hendel. Een standaard schuifraam blijft daarentegen altijd in de rail zitten.

Vooral bij zware ramen – bijvoorbeeld bij triple beglazing in combinatie met grotere en bredere raamprofielen – biedt een hefschuifraam extra gebruiksgemak. Het openen en sluiten vergt minder kracht in tegenstelling tot bij een standaard schuifraam. Bij dubbele beglazing is het verschil tussen beide systemen verwaarloosbaar.

2. Hoe belangrijk is isolatie voor je?

De dichting van een standaard schuifraam gebeurt met borstels. Een hefschuifraam gebruikt rubberen dichtingen, die voor een betere lucht- en waterdichting zorgen. Is isolatie prioriteit nummer één voor jou, dan zullen je hefschuiframen dus net dat extraatje bieden.

3. Hoeveel verkeer passeert er via je schuifraam?

Zijn jullie echte buitenmensen of lopen er kleine kinderen rond in huis? Dan zal je schuifdeur een populaire weg naar binnen en naar buiten zijn, zeker tijdens de warmere maanden. Net dankzij de rubberen dichting is een hefschuifsysteem beter beschermd tegen slijtage dan een standaard schuifraam met borstels als dichting.

4. Wat is je budget?

De complexere mechaniek achter een hefschuifraam zorgt ervoor dat dit systeem een iets hoger prijskaartje heeft. Weegt dit niet op tegen het extra gebruiksgemak, dan doe je hier zeker een goeie zaak mee.

Het Ramenhuis: hefschuiframen in aluminium, pvc en hout 

Voor welk systeem je uiteindelijk ook kiest, bij Het Ramenhuis kun je voor alle types schuiframen terecht, zowel in aluminium, hout als pvc. Bovendien werken we enkel met ramen van 100% Belgische makelij, een garantie op kwaliteit op de korte en hele lange termijn.

Meer info nodig over onze schuiframen? Stel je vraag via ons contactformulier of bezoek één van onze toonzalen. Of vraag hier alvast je offerte op.